DANI BEOGRADA: Obiđite podzemni grad! (FOTO)

„Dani Beograda“ biće obeleženi dvanaestu godinu za redom od 16. do 19. aprila. Manifestacija će obilovati mnoštvom kulturnih i obrazovnih programa koje priređuju Turistička organizacija Beograda, Belef centar i ustanove kulture Grada

  • 1

Svi Beograđani koji žele da uživaju u filmskim avanturama ili u obilasku podzemnog Beograda, moći će na dvanaestom izdanju manifestacije "Dani Beograda".

 Takođe, moći će da se čuju priče o neobičnoj istoriji Beograda, čudnim sudbinama i legendama, kao i da pokušaju da razotkriju enigme koje vekovima podstiču znatiželju poznavalaca istorije ili da se vrate u vreme kultnih filmova i to na lokacijama na kojima su snimane najpoznatije scene naših najboljih ostvarenja, 

- Ova manifestacija polako postaje tradicija, a narednih godina ćemo možda organizovati nedelju Beograda, a možda će i ceo april biti posvećen obeležavanju tih dana. Ove godine se navršava 130 godina otkako je izgrađen Stari dvor i zato ćemo u subotu, 19. aprila, otvoriti vrata za Beograđane i njihove goste. Turističke ture obilaska dvora biće na srpskom i engleskom jeziku - kaže sekretar privremenog veća Goran Vesić.

Kao drugu bitnu manifestaciju naveo je Dan otvorenih muzeja, kada će ulaz u većinu gradskih muzeja biti besplatan za posetioce.

Gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević naveo je da su taj sekretarijat, Odbor za proslavu Dana Beograda i TOB spremili bogat i intenzivan program tokom kojeg će biti otvorene četiri biblioteke, osam muzeja, a na Trgu republike tri dana će trajati koncerti.

- Za Dane Beograda pripremamo više zanimljivih obilazaka i tura kako bismo Beograđane i njihove goste iz zemlje i inostranstva upoznali sa svim što naš grad ima i čime se ponosimo - rekao je Vukosavljević.

Mnoštvo zanimljivog sadržaja u beogradskim muzejima, galerijama, bibliotekama i kulturnim centrima raspoređeno je u četiri dana praznovanja. Jedna od posebno značajnih dešavanja na manifestaciji  je dodela nagrada grada Beograda koja će se odigrati 17. aprila.

Kao i do sada, na svečanoj dodeli nagrada biće nagrađeni svi pojedinci koji su doprineli da naš grad bude bolji i lepši. Nagrade će biti raspoređene u čak 18 različitih kategorija.

Nagrada grada Beograda za herojsko delo u 2013. godini koja je pripala Nikoli Rankoviću za dobrotvorni rok koncert koji je uz pomoć prijatelja organizovao na svoj rođendan, 30. novembra 2013, gde je sakupio oko 15.000 evra za operaciju i lečenje šestogodišnje Lane Nikolić.

Zahvaljujući Nikoli, ali i drugim ljudima dobre volje, Lana je operisana u Rimu i uspešno se oporavlja.

Kompletan program Dana Beograda na:

http://www.beograd.rs/download.php/documents/dani%20beograda-program.pdf

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA