Uhapšen sudski veštak u Beogradu jer je stan na Vračaru procenio za 43.000 evra manje od tržišne vrednosti

Radi se o stanu koji je ponuđen na javnoj licitaciji

  • 10

Pripadnici policije u Beogradu uhapsili su sudskog veštaka Z.B. (1955), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Velika akcija srpske policije, uhapšene još 132 osobe: Kriminalci širom zemlje "padaju kao kruške" (VIDEO)

Sumnja se da je Z. B. kao sudski veštak za oblast građevinarstva, procenio vrednost nepokretnosti koja je bila predmet izvršnog postupka pred Privrednim sudom u Beogradu, znatno niže od tržišne.

Naime, Z. B. je, kako se sumnja, stan na Vračaru, koji je bio ponuđen na javnoj licitaciji, procenio višestruko manje od tržišne vrednosti, koja je propisana od strane Poreske uprave.

Na taj način osumnjičeni je oštećenom naneno štetu višu od 43.000 evra, koliko iznosi razlika između procenjene i tržišne vrednosti stana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    25. decembar 2017 | 13:47

    Hvlim te bože. Ovome 25 godina robije da se više stane na put otimačini od naroda i pljački ovakvih procenitelja!!! Ma 40 godina bez prava žalbe.

  • Nenad 007

    25. decembar 2017 | 13:33

    TAKVE SUDSKE VESTAKE TREBA OSUDITI BAR 10 GOD.ZATVORA A NJIHOVU IMOVINU PRODATI DA SE NADOKNADI STETA OSTECENIM LICIMA.

  • Ribar

    25. decembar 2017 | 14:54

    Pa policija ga tereti jer je oštetio banku. Banka dobija više para od prodaje stana koji je zaplenjen. Stan se prodaje na licitaciji, dakle nije veštak odredio gornju cenu. Prema cenama poreske uprave, koje su redovno veće od tržišnih, plaća se porez. Dakle vi se zalažete za što veće poreze. Razmislite malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA