Zahvalan sam Bogu, bile su ovo veoma teške godine: Saško Bogeski je od danas nevin i slobodan, "čovek koji je psihički živeo u zatvoru"

- Jadna je ta oslobađajuća presuda, slaba je to uteha za Saška. Ovaj proces mu je uništio život - rekao je za Telegraf advokat Bogeskog

  • 9

- Zadovoljan sam presudom. Očekivao sam da budem oslobođen zato što znam da nisam kriv. Zahvalan sam mom braniocu i prijatelju Zoranu Agatonoviću na ogromnoj podršci. Bile su ovo veoma teške godine, zahvalan sam Bogu za podršku mnogobrojnih prijatelja - rekao je Saško Bogeski za Telegraf nakon dobijanja oslobađajuće presude, na koju je čekao poslednjih pet godina.

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas optužbi Bogeskog koji je u maju 2013. godine nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Žarkovu, jer je zaključio da je delovao u samoodbrani.

Posle 5 godina oslobođen je Saško Bogeski: Provalnika ubio u samoodbrani

Bogeski je odmah nakon dobijanja oslobađajuće presude otišao na put jer poslednjih godina nije smeo da napušta Beograd.

- Jadna je ta oslobađajuća presuda. Slaba je to uteha za Saška, koji po viđenju krivičnog zakona nije ispoštovao taj minimalni kodeks ponašanja. Znate šta znači to za nekog ko se bavi humanitarnim radom, da ima optužbi za teško krivično delo - rekao je za naš portal advokat Bogeskog, Zoran Agatonović.

Dodao je da je Saško teško to preživeo i podneo, i da mu je oslobađajuća presuda slaba uteha.

Foto: Telegraf

- Ovaj proces mu je uništio život, proveo je mesec dana u pritvoru i bilo mu je zabranjeno na dve godine da napušta Beograd. On je psihički živeo u zatvoru, pitanje je kako će da pronađe mir i utehu. Tako da ja mogu da budem profesionalno zadovoljan, ali ne i ljudski - kaže Agatonović.

O odšteti nisu razmišljali, ali čeka se potez tužioca koji ima pravo na žalbu, posle čega će Apelacioni sud doneti konačnu odluku.

- Država da preispita odluku o proširenju granice u nužnoj odbrani, pogotovo kada se desi u njihovom domu. Da Saško makar bude dobar primer za buduće takve slučajeve - zaključuje advokat Bogeskog.

Ima više takvih primeara u sudskoj praksi.

- Moje lično mišljenje u konkretnom slučaju je da su zaista bili ispunjeni svi uslovi za postojanje instituta nužne odbrane. Ja lično pozdravljam tu sudsku odluku i ima takvih slučajeva, nije ovo prvi. Imam ih ja u svojoj karijeri. Kod nužne odbrane nije pitan objekt napada, uvek je u pitanju ljudsko telo, dakle, telo onoga ko pribegava nužnoj odbrani - objasnio je avokat Radiša Roksić.

Daljinac

(S. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KG

    23. februar 2018 | 15:37

    I ako si slobodan covek konacno! Branio si svoju porodicu,i svoj dom svako od nas bi tako postupio.Sta je trebalo drugo,da provalnika docekas rasirenih ruku i ne uradis nista.

  • Rajka

    23. februar 2018 | 22:09

    Gospodine Saško uzivajte sa svojima!!! Treba svako da postupi bas tako za onog ko upada u tudji stan!!!

  • Roki

    23. februar 2018 | 21:20

    Koja vremena dodjose da se covek nesmije branit u vlastitoj kuci, sobi, vise su zivotinje i lopovi zasticeni od normalnog coveka. Ako je provaluo na silu u kucu, postoje dokazi o ostecenju i sve je jasno. Zato se postave metalne ograde na prozore i video nadzor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA