Bojan je krvnički zaklao majku, priznao zločin, a sada neće služiti kaznu: Odlučili su drugačije jer imaju razlog za to

Da Borkin sin ima psihijatrijskih problema bilo je odavno poznato svima u selu, budući da se dugo lečio. Navodno je i pre kobnog dana bio priveden zbog nasilja u porodici, posle čega je zbrinut u bolnici

  • 4

Bojan Jakovljević (37) ubio je 13. februara majku Borku (56) u stanju neuračunljivosti, pokazala je istraga Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu. Surovo ubistvo dogodilo se usred bela dana u dvorištu porodične kuće u selu Pepeljevac, gde je žrtva živela sa ubicom pod istim krovom.

Krvnik iz Kruševca koji je zaklao majku, priznao zločin: Razlog - terala ga da ide kod psihijatra

- Višem sudu u Kruševcu, od strane zamenika Višeg javnog tužilaštva, protiv Bojana Jakovljevića podnet je predlog za izricanje mere obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, s obzirom na to da je krivično delo učinjeno u stanju neuračunljivosti - rekla je za "Novosti" javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Da Borkin sin ima psihijatrijskih problema bilo je odavno poznato svima u selu, budući da se dugo lečio. Navodno je i pre kobnog dana bio priveden zbog nasilja u porodici, posle čega je zbrinut u bolnici. Prema priči meštana, prilikom otpuštanja iz zdravstvene ustanove najavio je da će da presudi majci, a prilikom hapšenja posle ubistva, podsetio je na ono što je rekao prilikom otpuštanja.

Pretpostavlja se da je zaključana kapija sprečila Borku da pobegne od sečiva koje je Bojan imao u rukama/Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Dešavalo se da skoči sa terase jer je slučajno zaključan, nekada mu je bilo bolje, nekada gore, ali poslednjih meseci njegovo stanje nije bilo dobro. Svađali su se često, najviše oko toga kako Bojan troši novac. A para su imali jer joj je bivši muž radio u Švajcarskoj, a pokojna Borkina majka u Austriji - pričaju komšije.

Borka Jakovljević bila je razvedena, a mlađi sin Danijel (35) živeo je takođe u Pepeljevcu, ali sa ocem Draganom. Svojevremeno su iznajmljivali prostor za diskoteku, držali su i kafanu, a Bojan je uzalud pokušavao da pokrene posao sa perionicom.

- U kući u kojoj su živeli Borka i Bojan nije bilo mira. Sećam se da nam je Borka pre nekoliko godina lupala na vrata, tražila je pomoć, tad ju Bojan udario pesnicom - prisećao se posle tragedije, komšija Milovan Maksimović.

KAPIJA BILA ZAKLjUČANA

Pretpostavlja se da je zaključana kapija sprečila Borku da pobegne od sečiva koje je Bojan imao u rukama. Pomahnitali sin je majku sustigao, vukao za kosu i ubadao nožem po telu. Potom je nakratko lutao po selu, a onda se vratio u kuću gde ga je i našla policija.

Daljinac

(Telegraf.rs/Hronika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pajo

    12. april 2018 | 15:25

    Bojim se da nisam shvatio konkretno ...koji je razlog da ne izdrzava kaznu???

  • Ateista senior

    12. april 2018 | 15:00

    Bog ga je isuviše kaznio, mislim da mu više i ne treba,žalosno je šta se sve dešava ljudima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA