Kako se žene svete muškarcima u Srbiji i svetu: Začine vaginu otrovom da ubiju muževe ili im sipaju smrt u jaja

Otrov trpaju u kajganu, špagete, tople čokolade, kafu... Iako se otrov često smatra "ženskim adutom" većina osuđenih trovača su muškarci, a ogromnom broju njih žrtva je bila žena

  • 12

Srbiju su od početka godine potresla dva slučaja trovanja muškaraca. Prvo se desilo u Subotici, kada je medicinska sestra Irena Š. (55) iz Horgoša suprugu Ištvanu Š. (66) ubrizgala u bolnici cijanid, nakon čega je on preminuo.

U ovoj bolnici u Subotici Irena je ubila supruga cijanidom Foto: bolnicasubotica.com, Profimedia

Najnoviji slučaj otkriven je u Kolarima kod Smedereva kada je radnica Sanja Nikolić, otrovala trojicu muškaraca sipajući im u kafu otrov za pacove! Ovaj kao i slučaj iz Subotice još nisu dobili epilog, ali su zato ovim ženama zaprećene velike zatvorske kazne, čak i do 40 godina!

Trojici kolega presela Sanjina kafa sa mišomorom Foto: Privatna arhiva

Sipala je otrov u kafu, htela je da se osveti celom kolektivu? Ovo je trovačica Sanja iz Kolara, koja može da robija do kraja života (FOTO)

Iako i dalje ima zabeleženih slučajeva da žena otruje partnera, sam taj čin je relativno neuobičajen u savremeno doba. Još manje uobičajene su priče o ženama koje su trovale da bi se spasile od porodičnog nasilja. Istraživanje svetskih forenzičara otkrilo je da žene truju muževe najviše da bi se okoristile od novca, zatim od osvete zbog prevare, a tek na začelju zbog nasilja nad njima.

NAJBIZARNIJI SLUČAJ

Neverovatan, ali istinit slučaj pokušaja ubistva dogodio se u Brazilu 2013. godine, i za sada je jedini takav poznat u istoriji. Žena je želela da ubije supruga, a u tu svrhu je izabrala najčudnije moguće oružje: otrov kojim je "začinila" u svoju vaginu. Zatim je otpočela ljubavnu igru, i rekla suprugu da bio joj prijao oralni seks. Međutim, plan je vrlo brzo krenuo po zlu.

Zatrovala vaginu za muža, pa umalo umrla i sama Foto-ilustracija: Profimedia

Ono što žena nije znala jeste da se otrov jako dobro apsorbuje preko kože, a zidovi vagine su vrlo osetljivi i upijaju još jače od kože. Ženi se slošilo, a suprug je i primetio da joj je vagina čudnog mirisa, pa je predložio da odu do bolnice, što je ona iz straha za svoj život i prihvatila. Posle urađenih testova, ispostavilo se da je vagina puna otrova, pa žena nije imala izbora, nego je priznala šta je uradila.

Mediji su izveštavali da je motiv za ovaj bizarni pokušaj ubistva bio taj što muž nije hteo da prihvati predlog za razvod braka. Naravno, posle su se razveli, a muž ju je tužio za pokušaj ubistva.

UBILA TRI MUŽA I LJUBAVNIKA

Debora Blum, autorka dela „Priručnik za trovače", tvrdi da je Meri En Koton bila najčuvenija trovačica arsenikom na svetu: Između 1865. i 1873, na severu Engleske, ubila je tri od svoja četiri muža, kao i jednog ljubavnika, da bi naplatila njihovo životno osiguranje. Veruje se da je možda ubila i do 21 žrtvu - ukljujučujući i jedanaestoro od svoje trinaestoro dece – i na kraju je obešena zbog svojih zločina.

Mišomor je najčešći otrov koje žene koriste Printskrin: Youtube

Negde u to doba, Amerikanka Lidija Šerman je operisala na sličan način. Koristeći otrov za pacove kao otrov po svom izboru, smaknula je svog trećeg muža sipajuči mu čitave kašike ovog pesticida u toplu čokoladu.

Trovanje zbog novca se događa i danas. Heder Muk iz Jorkšira u Engleskoj je uhapšena 2008. godine zato što je mužu stavila otrov za pacove u špagete bolonjeze. Muk je godinama krila od muža da je uzimala pare sa računa njegove bolesne majke.

"ŽENSKI OTROV" IZ LJUTIĆA

Sledeći najčešći motiv, posle novca, jeste želja za osvetom. Jedan od najpoznatijih slučajeva trovanja u Britaniji je izvela Lakvir Kaur Sing, poznata i kao „kari ubica". Sing je odletela čak u rodnu Indiju da bi nabavila akonitin, otrov koji se dobija iz biljke ljutić (jedić), takođe poznat i kao „ženski otrov." Početkom 2009, Singova se ušunjala u kuću bivšeg ljubavnika – koji ju je nekoliko meseci pre toga ostavio zbog mlađe žene - i stavila otrov u jelo u frižideru koje su kasnije on i njegova verenica pojeli.

Lakvinderu Čimi i Gurdžit Čung je ubrzo nakon večere pozlilo; oboje su izgubili vid, tela su im utrnula i na kraju bila potpuno paralizovana. Čimini rođaci su ih odveli u bolnicu, gde je Čung uvedena u veštačku komu. Iako se Čung kasnije u potpunosti oporavila, Čima je umro sat vremena otkako su ga doveli u bolnicu. Slomio je Singino srce, i ona je to okončala.

 

 

 

Ejmi Stjuart, autorka dela Zle biljke, o smrtonosnoj strani prirode - misli da žene biraju otrov zbog svog stereotipnog položaja u okviru domaćinstva.

 

- U većini slučajeva, uloga žene je da priprema hranu, tako da ima priliku da tu i "začini" - primećuje ona.

 

 

 

KAJGANA ZA MUŽA PRELJUBNIKA

 

 

 

Žena iz Jordana, identifikovana samo kao F.A. rekla je da nije imala izbora i da je morala ubiti muža, jer je on njen život pretvorio u užas, a kuću u bordel.

 

 

 

Udala se za njega kada je imala 15 godina, a on je već bio 30-godišnjak. Prvih nekoliko meseci su lepo živeli. Na sudu je ispričala da je njen suprug počeo kući dovoditi muškarce i žene, a kada mu je ona prigovorila, on je galamio na nju. Tada je počeo i tući i pretio joj da će se razvesti od nje.

Otrovna kajgana: specijalitet za muža koji je ženu prevario sa drugim muškarcem Foto: Telegraf.rs

Žena je na sudu rekla da je odlučila ubiti muža jer je uporno dovodio muškarce i žene u kuću iako su imali dvoje dece, koje je htela zaštititi od njihovog oca. Prvo mu je stavljala otrov u hranu, ali je to samo izazvalo stomačne probleme kod njenog muža. Onda je kupila jači otrov i stavila ga u kajganu. Nakon što je pojeo otrovani omlet, imao je jake bolove, a onda je umro. Žena je izrezala njegovo tijelo na male komade i stavljala u plastične vrećice, a onda u frižider.

Sledećeg dana, povela je decu u šetnju i u obližnji kontejner bacila jednu vrećicu. To je radila narednih 12 dana, odnosno dok jedan radnik nije primetio ostatke ljudskog tela i pozvao policiju.

Daljinac

(Telegraf.rs/ I. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bjanka

    30. april 2018 | 21:09

    Najbolja osveta je kad te vidi posle njega jos lepsu, pozeljnu mnogima i da si uspela. Sve ove osvete o kojim pisete su jadne i porazavajuce za zenu

  • Marijana Bakov

    30. april 2018 | 22:24

    Nema potrebe svetiti se nekom,sve to zivot vrati sam.

  • DARKO 100%

    30. april 2018 | 20:37

    Daj nemojte da ih lozite i ovako znaju da budu luckaste,dacete ideju nekoj pogresnoj osobi bukvalnih shvatanja pa ce da odradi muza!😯

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA