Roditelji Barbare Vitez planiraju da tuže dečake koji su bili s njom u noći nestanka

Privatna istraga se, posle Mađarske, proširila i na Hrvatsku

  • 21

Roditelji Barbare Vitez (16) iz Sente, koja je misteriozno nestala pre godinu i osam meseci, planiraju da uskoro podnesu krivične prijave protiv dečaka koji su bili sa Barbarom u noći kada je poslednji put viđena. Ti dečaci su već bili podvrgnuti poligrafskom testiranju, ali će ih njeni roditelji krivično goniti čim postanu punoletni.

Moja ćerka se nije udavila, kidnapovali su je jer je videla nešto što nije smela: Očajan otac Barbare Vitez godinu i po dana ne zna gde mu je dete

Interpol raspisao poternicu za Barbarom Vitez: Misterija nestale devojčice više od godinu dana trese Srbiju (FOTO)

Roditelje u nadi drže informacije da je njihova devojčica viđena u Mađarskoj, ali se potraga proširila i na susedne zemlje.

Endre Vitez, Barbarin otac, kaže dok je živ neće odustati od traganja za istinom jer mu je sumnjivo dosta toga u vezi sa ćerkinim nestankom. Razmišlja o mogućnosti da protiv dečaka koji su bili s njom u noći nestanka podnese prijavu.

- Nameravam da tužilaštvu u Subotici podnesem krivičnu prijavu protiv sve trojice. Od njih su u policiji uzete izjave, ali su ih dali kao građani. Ako u Subotici ne prihvate prijavu, a postoji takva mogućnost jer navodno smatraju da nema elemenata za tako nešto, to ću učiniti u Novom Sadu. Ukoliko ni oni ne budu želeli da se bave ovim slučajem, onda idem u Beograd - kaže Barbarin otac za "Večernje novosti".

U nameri da sazna šta se te večeri dogodilo spreman je da ide i do Strazbura.

- Teško je svih ovih meseci živeti u neznanju šta je bilo sa našim detetom te večeri na mostu, gde je poslednji put viđena - tužno priča Endre.

Barbarinoj porodici obraćaju se razni ljudi, sa sumnjivim informacijama, tražeći zauzvrat novac,  a neki im i prete.

Barbara Vitez Foto: Instagram/Igor jurisic

- Barbarinim roditeljima je već dovoljno teško, jer ih institucije ignorišu. Oni i dalje nisu dobili nikakav papir o celom slučaju, i nemaju nikakav odgovor od tužilaštva! -  kaže Stevan Đokić iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu, koji mesecima tragaju za devojčicom.

Potraga se odavno se proširila na Mađarsku, Rumuniju i Crnu Goru...

- I dalje dobijamo informacije da se Barbara nalazi u Mađarskoj. U kontaktu smo sa tamošnjom policijom. Odnedavno se u potragu uključio i Biro za borbu protiv trgovine ljudima IBSS, inače svetska organizacija registrovana u Mađarskoj. Odnedavno proveravamo, na tragu informacija koje smo dobili, i u Hrvatskoj, u pograničnom delu, blizu Mađarske - otkriva Đokić.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drmr

    28. jul 2018 | 09:19

    citam o ovoj devojcici vec godinu dana i neverujem sta se desavva da dete nestane kao jaje s groba.dali je moguce da ne moze da se utvrdi sta se desilo te noci pored brojnih svedoka.

  • Mrmot

    28. jul 2018 | 09:03

    Institucije ih ignorišu i nikakav papir i odgovor od tužilaštva!!??? Imate li decu?? Šta je sa svima?? Podrška za roditelje nestale devojčice da tuže dečake i njihove bezosecajne roditelje i naravno pronadju živu i zdravu svoju ćerku. Bruka za državu, učinite nešto!!!! Pa sva su nestala tela pronadjena osim njenog.

  • Marijana Bakov

    28. jul 2018 | 10:47

    Treba da ih tuze.Oni sigurno sta se sa njom desilo.Mozda su je oni prodali u belo roblje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA