ŠUTANOVAC ZANEMEO POSLE BALŠINE OSTAVKE: Lider demokrata i dalje beži od odgovornosti

Na sednici 8. marta će predsednik stranke Dragan Šutanovac podneti izveštaj i razmatraće se rezultati lokalnih izbora

  • 66

Pala je prva ostavka u Demokratskoj stranci zbog izbornog debakla. Sa funkcije predsednika Gradskog odbora otišao je Balša Božović. Iako je još u izbornoj noći bio pitan da li će snositi političku odgovornost za to što je DS prvi put od uvođenja višestranačja ostala ispod cenzusa, predsednik demokrata i kandidat za gradonačelnika Dragan Šutanovac i dalje izbegava direktan odgovor.

Pala prva ostavka zbog izbora, ali u Italiji: Zašto srpski političari izbegavaju odgovornost i ko treba da ode?

- Ne dajem nikakve izjave! - bilo je sve što je prokomentarisao lider stranke za Telegraf.rs, i tako zaobišao da odgovori na pitanje da li će posle Balše Božovića i on, kao najodgovorniji u kampanji i kao nosilac liste "Da oslobodimo Beograd" DS - SDS - NOVA - ZEP Zeleni, podneti ostavku.

Ranije, 4. marta, sumirajući preliminarne rezultate na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda kada je lista broj 4 dobila tek 2,2 odsto glasova Beograđana, Šutanovac je istakao da "nikada ne beži od odgovornosti", a onda opet pokušao da se "izvuče" na finansijsku skromnu kampanju, problematičan izborni proces i lošu komunikaciju sa biračima.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

- DS je stranka koja postoji 28 godina, danas je posrnula, ali mislim da demokratija u Srbiji ne može bez DS-a. Tako je bilo u prošlosti, tako će biti i u budućnosti, a na nama je da nastavimo da se borimo za demokratsku, razvijenu, evropsku Srbiju - istakao je na postizbornoj konferenciji Šutanovac.

Da li će njegova ostavka sa mesta predsednika DS-a pasti na zajedničkoj sednici Predsedništva Demokratske stranke sa poslaničkim klubom ostaje da se vidi u četvrtak, 8. marta.

Na sednici će predsednik stranke Dragan Šutanovac podneti izveštaj i razmatraće se rezultati lokalnih izbora.

Inače, u toku jučerašnjeg dana, odnosno dan nakon glasanja i objave izbornih rezultata, svi članovi predsedništva Dosta je bilo otišli su sa vrha te stranke.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sofija

    7. mart 2018 | 21:12

    Opoziciji sve teze pada poraz koji su doziveli na izborima, uzalud su im bila sva nadanja i ocekivanja kad nisu dobili najvazniju podrsku gradjana..!

  • sima

    7. mart 2018 | 12:34

    Sule moras i ti da snosis odgovornost za ovaj veliki poraz, ostavka.

  • goran

    7. mart 2018 | 12:47

    Bruka i sramota do cega su doveli DS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA