Hrvatska učiteljica podelila deci zadatke iz matematike, a kada su njihovi roditelji videli da su na ćirilici, počelo je ludilo (FOTO)

Na stranu što učiteljica nije primetila kojim pismom su napisani zadaci, neverovatno je koliko je i sam spomen ćirilice u školi uznemirio pleterničke duhove

  • 16

Učiteljica jedne osnovne škole u Pleternici, u Hrvatskoj, nedavno je podelila đacima prvog razreda radne zadatke iz matematike, a sve to ne bi bilo ni čudno, a ni strašno kako su reagovali roditelji, da zadaci nisu bili na ćirilici.

Ova nesvakidašnja situacija izazvala je buru među ogorčenim roditeljima koji su odmah kontaktirali direktora škole i gradonačelnicu Pleternice, prenosi Index.hr.

>>>Latinica NIJE hrvatska. I iz jednog jakog razloga to više nikada ne bi trebalo da mislite!

Na stranu što učiteljica nije primetila kojim pismom su napisani zadaci, neverovatno je koliko je i sam spomen ćirilice u školi uznemirio pleterničke duhove. Izgleda da niko nije ni proverio o kom jeziku se radi, jer su zadaci napisani na bugarskom.

Kako je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić kazala za Index.hr, nakon što su joj se obratili roditelji, ona je uputila taj predmet na Županiju. Ona je navela da je zabrinuta i kao gradonačelnik, ali i kao roditelj, te se pita koliko dobro direktor škole radi svoj posao kad se dešavaju takvi propusti.

Foto: Index

Nije znala da kaže da li je u pitanju samo greška učiteljice ili je nešto drugo u pitanju. Inače, gradonačelnica je članica HDZ-a od 1994. godine.

Direktor škole Hrvoje Galić rekao je da je reč o nesporazumu i da se radi o dodatnim zadacima.

- Ne radi se o domaćim zadacima, ni o pitanjima. Učiteljica ih je brzinski izvukla iz računara, odštampala, ne gledajući uopšte tekst. Ne radi se o zadacima, već o uputstvima. Iskreno rečeno, čitam ćirilicu, ali ovo ne znam da pročitam. Reč je o bezveznom i glupom nesporazumu. Pred kraj časa, na brzinu je odštampala prvo što joj se našlo pri ruci. Podelila je zadatke ne gledajući šta piše. Iz toga se iskonstruisala jedna poprilično bezvezna priča -ispričao je Galić.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    9. mart 2018 | 18:44

    Samo glup narod nezeli ucit i druge jezike i pravopise. Mi u Yugi smo ucili 1 sedmicu Cirilicu pa 2 sedmicu latinicu, bolje bit pismen nego nepismen.

  • zoro i prijatelji

    9. mart 2018 | 17:02

    Jel vidite jednom konacno jugonostalgicari vidute sam pomen cirilice je katastrofa a tek Srba i Srbije ej bre probudite se iz sna o bratstvu i jedinstvu

  • Komentator

    9. mart 2018 | 16:57

    Neka, nek deca uče pravo pismo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA