Tako se to radi! Komšije Srbi za komšije Bošnjake pripremaju bajramsku kafu i baklavu

- Tuzla je oduvek bila grad u kojem se ceni svoje i poštuje tuđe. U ovim vremenima punim izazova ovo je možda i najbolja poruka koju ćemo poslati i svima u BIH, ali i čitavom svetu da suživot i multietičnost nemaju alternativu - kazao je Omer Isović, ispred Udruženja "Zmajevo srce"

  • 14

Prvi dan Bajrama obeležavaju muslimani širom sveta u petak 15. juna, a proslava najvećeg muslimanskog praznika biće organizovana i u Tuzli.

Nema mesta ni na krovu kad muslimani putuju da proslave Bajram (FOTO)

Na Trgu slobode u Tuzli, Udruženje mladih "Obnova" i Kolo srpskih sestara iz Tuzle pripremiće bajramsko druženje uz kafu, baklavu i kolače i na taj način čestitati građanima BiH i Grada Tuzla najveći muslimanski praznik.

- Tuzla je oduvek bila grad u kojem se ceni svoje i poštuje tuđe. U ovim vremenima punim izazova ovo je možda i najbolja poruka koju ćemo poslati i svima u BIH, ali i čitavom svetu da suživot i multietičnost nemaju alternativu - kazao je za radiokameleon.ba, Omer Isović, ispred Udruženja "Zmajevo srce", inače organizatora ovog druženja.

Druženje počinje u 11 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukac

    15. jun 2018 | 07:38

    Svaka cast ! Ovo je najbolji primjer svima ,kako se pon asati prema sugradjanima i komsijama uopste ljudima druge vjeroispovjesti.

  • Bole

    15. jun 2018 | 07:29

    Srecan Bajram i srecno vam bilo Tuzlaci i svaka cast jer ste nasli zajednicki jezik u ovim blesavim vremenima!

  • normalan

    15. jun 2018 | 06:37

    Hvala Bogu da ste napisali nesto normalno! nesto bez mrznje i politike! u Bosni su uvek ziveli najbolji ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA