≫ 

Monstrum iz Zadra tvrdio da ga je pretučena devojka proganjala: Evo koliku kaznu bi mogao da dobije

Nesrećnu je devojku udarao nogom u glavu dok je bespomoćno ležala na podu kafića na zadarskoj Meladi. Slomio joj kosti lica, nos, izbio zube, a devojka je dobila 20 šavova na licu

  • 4
Darko Kovačević - Daruvarac Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

Darko Kovačević zvani Daruvarac, monstrum koji je u jednom zadarskom kafiću pretukao 18-godišnju devojku, kako saznaje Index.hr, hteo je da pobegne u Bosnu i Hercegovinu.

Takođe, prema pisanju portala Index.hr, zbog optužbi majke premlaćene tinejdžerke, u zadarsku policiju doći će unutrašnja kontrola koja će ispitati da li je policija postupala ispravno. Naime, unutrašnja kontrola bi trebala da utvrdi i koliko je vremena prošlo od poziva policiji do njihovog dolaska u kafić. Podsetimo, majka devojke izjavila je da je policija stigla tek nakon četrdeset minuta.

Nesrećnu je devojku udarao nogom u glavu dok je bespomoćno ležala na podu kafića na zadarskoj Meladi. Slomio joj kosti lica, nos, izbio zube, a devojka je dobila 20 šavova na licu.

"Opasan" momak iz Zadra pravdao se policiji zašto je udarao glavom tinejdžerke o lavabo: Majka devojke tvrdi da ga policija štiti (FOTO)

Neposredno nakon iživljavanja nad tinejdžerkom koja nije ni pokušavala da se brani, a pre dolaska policije, Kovačević je iza 22 sata pobegao iz Zadra. Od plana da pobegne u Bosnu i Hercegovinu očigledno je ipak odustao jer se sledeće jutro vratio u Zadar, gde ga je policija uhapsila oko 10 sati.

Tvrdio je da ga je proganjala, a da je njega kao muškarcu bilo sramota da to prijavi.

Monstrum važi u Zadru za opasnog momka Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

Nakon što je uhapšen, on se branio tako što je rekao da je 18-godišnjakinja koju je premlatio njegova bivša devojka sa kojom je raskinuo, ali se ona nije mogla sa tim da se pomiri, pa ga je proganjala.


Problem je što nadzorne kamere nisu snimile šta se sve događalo u WC-u i da li je zaista Kovačević udarao glavom nesrećne devojke u umivaonik. Policija je, kada je došla u kafić na zadarskoj Meladi gde se sve odvijalo, pronašla slomljen umivaonik. Ceo snimak iz kafića koji je odnela policija traje više od 30 minuta i na njoj se vidi brutalno premlaćivanje, kao i nekoliko ljudi koji su u tom trenutku bili u kafiću, ali iako su u nekoliko navrata odgurnuli manijaka, nisu ga sprečili u iživljavanju nad tinejdžerkom.

Majka, ali i sama pretučena devojka, u medijima su zadnjih dana iznele niz optužbi na račun Daruvarca, dovodeći ga u vezu sa konzumacijom kokaina, posedovanjem oružja, pa čak i tvrdnjama da je bio policijski "druker" zbog čega se, navodno, policija prema njemu godinama zaštitnički ponašala, zataškavajući ili umanjujući njegove nasilne ispade.

U policijskim krugovima navode oko 40 prekršajnih i krivičnih prijava za dela sa elementima nasilja, što samo po sebi govori da Daruvarac i nije baš bio policijski zaštićen. Naprotiv, za neka krivična dela bio je i sudski procesuiran, ali na upit Ministarstvu pravosuđa o pravosnažnim presudama protiv Kovačevića odgovor Slobosnoj Dalmaciji nije stigao ni posle dva dana.

Svoju bivšu devojku je potpuno unakazio Foto: Instagram

- Policija nema komentare na izjave oštećene i njene majke u medijima. U toku je istražni postupak i nakon toga ćemo znati za šta će privedeni biti optužen – kazao je portparol zadarske policije Elis Žodan dodajući da se policija neopravdano proziva zbog spore reakcije prilikom privođenja Kovačevića jer je uhapšen za manje od 24 sata od počinjenja krivičnog dela, a sve vreme su se prema medijima ponašali u cilju zaštite identiteta žrtve, u skladu sa uputima i stavom državne pravobraniteljice za ravnopravnost polova.

Prema infomacijama iz policije, prilikom pretresa stana Kovačevića nije pronađeno oružje, iako je u prošlosti bio prijavljen zbog ilegalnog posedovanja oružja. Činjenica da je mesto na kojem je pretukao 18-godišnjakinju bilo u velikoj meri očišćeno od krvi nije uticalo na policijski oviđaj jer se prisustvo krvi forenzički lako može dokazati, ističu u policiji.

Kovačević se od prošlog četvrtka nalazi u zadarskom istražnom zatvoru zbog optužbe za nanošenje teških telesnih povreda i zbog pretnji. U njegovo kriminalnom dosijeu 18-godišnja devojka je bila jedna od žrtava, navodno je i pre u nekoliko navrata premlaćivao devojke.

Sumnja se da je i ranije tukao devojke Foto: Facebook/Darko Kovačević - Daruvarac

MOGUĆA ZATVORSKA KAZNA

Za nanošenje teških telesnih povreda kazna je od šest meseci do pet godina zatvora, a za pretnju do jedne godine, ali ako je nesrećnoj devojci pretio pre premlaćivanja upravo teškim telesnim povredama ili ubistvom, sud mu može izreći kaznu do tri godine zatvora.

Postoji, doduše, i teža kvalifikacija telesne povrede kada se to krivično delo "počini iz mržnje, prema članu porodice ili prema osobi posebno ranjivoj zbog njenih godina, teže telesne ili duševne smetnje, invaliditeta ili trudnoće, ili kao službena osoba u obavljanju službe ili javnog ovlašćenja".

Upravo bi godište devojke koja ima tek 18 godina i koja je bila potpuno bespomoćna dok ju je nabildovani Kovačević nemilosrdno mlatio, moglo bi biti argument DORH-a da Kovačevića optuži za teži oblik nanošenja teške povrede za koju je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Kako se nezvanično saznaje u DORH-u, Kovačeviću će ipak staviti na teret nekvalifikovano nanošenje teške telesne povrede za koje je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

VIDEO: Hladnokrvno ubistvo vlasnika diskoteke

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • besramnik

    22. jun 2018 | 13:38

    i sad treba da bude opravdanje proganjala me... sve i da ga je proganjala otkud mu pravo da je premlati. 10 godina zatvora je malo, nabildovani siledzija, po njegovom izgledu moze se zakljuciti da na musko nikad nije digao ruku

  • Cika Velja

    22. jun 2018 | 15:40

    Jedared sam susr'o jednog takvog sto mi maltretirao decu u familiji? A vol'o bi jos jedared?!

  • Mladic

    26. jun 2018 | 18:02

    Imali ova cura tatu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA