≫ 

Najviše me boli kad mi deca kažu - Mi nemamo majku: Tužna ispovest samohranog oca iz Skoplja (FOTO) (VIDEO)

Porodica Hristovski ne traži mnogo, samo hranu, još jednu sobicu za decu i pomoć da plate nagomilane račune

  • 7

Najviše me boli kada mi deca kažu: "Mi nemamo majku". To nikako ne mogu da prebolim. Stalno je traže i kažu, sada je ona negde na nebu, odozgo nas gleda i uvek je uz nas. U zamenu, druga majka ne može da bude. Ja sam im sada i majka i otac, suznih očiju počeo je svoju tužnu ispovest za televiziju 1Tv, Vlado Hristovski, samohrani otac iz Skoplja.

Kada je Marija, sada 11-godišnja ćerka Hristovskih pošla u prvi razred osnovne škole, umrla im je majka. Njen mlađi brat Ognen tada je imao svega tri godine. Oboje i dalje tuguju za majčinskom ljubavi.

Oca nemam, majka se udala u Švajcarskoj i poslala mi 20.000 dinara za 10 godina. Da li mogu da je tužim?

Od te kobne 2013. godine život porodice Hristovski je počeo da se ruši. Sve dublje su tonuli u siromaštvo. Jedva sastavljaju kraj sa krajem, nemaju uslova za pristojan život, niti sredstava za osnovnu egzistenciju.

Vlado Hristovski Foto: 1tv.mk

Vlado je nezaposlen i samohrani otac. Ceo teret odgajanja dece pao je na njegova pleća. Brine se i o svojoj bolesnoj majci Gorici (71), čija skromna invalidska penzija je osnovni prihod cele porodice.

- Ja u kući kuvam, nekada donesem i suvu hranu. Ceo teret je na meni - kaže Vlado.

Porodica Hristovski ne traži mnogo, samo hranu, još jednu sobicu za decu i pomoć da plate nagomilane račune.

Marija i Vlado Hristovski Foto: 1tv.mk

- Teško uspevam da prehranim decu, priznaje Vlado. Ako nađem negde neki posao i zaradim neki dinar, dobro je, a ako ne preživljavamo sa penzijom moje majke - izjavio je ovaj skrhani čovek.

Na pitanje novinarke 1Tv da li gladuju, Vlado kaže da se iz petnih žila trudi da do tog stepena ne dođu.

- Ja bi i 24 časa radio samo da deca ne ostanu gladna. Treba nam hrana i novac da platimo komunalije. Samo za struju račun je oko 120.000 denara (2.000 evra), a gomilaju se i drugi računi - priča hrabri otac.

Vlado se svom snagom bori da ne gladuju Foto: 1tv.mk

Vlado je izgubio suprugu tragično, umrla je od kamena u bubregu koji je izazvao sepsu. Kaže da mu je teško, ali da mu ne ostaje ništa drugo osim borbe da decu izvede na pravi put. Radi sve i svašta, gde god ga pozovu, samo da donese hranu kući.

- Ja sam 2014. godine pao sa kamiona, slomio dva pršljena i ostao bez posla. Sada i fizičke poslove moram da radim, ali se brzo umaram. Imam vozačku dozvolu C kategorije, mogu da vozim, za to nema problema, ali ne mogu da radim teže stvari - kaže Vlado.

On ne prima socijalnu pomoć od države. Ponekad im pomažu humani građani i nevladine organizacije.

A njegova majka, baka Gorica žali što ne može više da doprinese za svoju unučad, jer je i ona bolesna. Najteže joj pada kada deca traže, a ona nema šta da im da.

Baka Gorica Foto: 1tv.mk

Dok je televizijska ekipa bila u domu Hristovskih, sramežljiva dečica, Marija i Ognen samo su potajno provirivli kroz rupe rasklimatalih stepenica koje vode na potkrovlje, njihovo "tajno" mesto i kutak za igru.

- Oni imaju puno želja, ali zbog teške finansijske situacije ne mogu im ih ispuniti. Hteli bi i na odmor da idu, ali ja im to ne mogu pružiti - rekao je Vlado ni ne sanjajući da će im skopska televizija 1Tv u saradnji sa jednom turističkom agencijom ispuniti bar tu želju.

Pogledajte video:

Porodica Hristovski je dobila vaučer za sedmodnevni odmor ovog leta u Ohridu. Deca kažu da se presrećna, ali se srame da govore pred kamerom. A mali Ognen, koji nikada nije bio na odmoru, obećao je da će naučiti da pliva.

Kroz uzburkane vode života, pune virova i prepreka, uz tešku muku pliva i njihov otac Vlado kako bi svojoj deci obezbedio bar ono najosnovnije - hranu.

VIDEODan porodice u Prihvatilištu na Voždovcu

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • che

    7. jul 2018 | 19:19

    ŠTO URADI "DEMOKRATIJA" OD OVOG DIVNOG NARODA NA PROSTORIMA BIVŠE NAM "KUĆE".

  • DaNe

    7. jul 2018 | 18:13

    Makedonci, pokažite da ste humani, ova porodica zaslužuje pomoć. Nedajte da deca budu gladna, da žive bez struje.

  • HC

    7. jul 2018 | 17:48

    Pa jel možete da napišete neki kontakt telefon, adresu...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA