≫ 

Ministar branitelja stao u zaštitu hrvatskih veterana i njihovih besmislenih zahteva: Oni imaju pravo na svoje mišljenje da ne žele Bajagu

Medved je rekao da hrvatski veterani, kao i sve druge strukture i grupe u društvu, imaju demokratsko pravo izraze svoje mišljenje

  • 6

Nedavnu zabranu nastupa beogradske grupe Bajaga i Instruktori u Karlovcu, na zahtev hrvatskih veterana u tom gradu, ministar branitelja Tomo Medved je protumačio kao demokratsko pravo na izražavanje mišljenja.

Medved je novinarima uoči sednice vlade rekao da to nije bio nikakav oblik zastrašivanja.

Da li branitelji upravljaju Hrvatskom i šta bi komšije uradile da Bajaga dođe kod njih? Zabranjuju događaje, mešaju se u obrazovanje i drže proteste

Upitan da li misli da razgovara sa braniteljima tim povodom, Medved je rekao da on to čini stalno, te da u spomenutom slučaju, a slično je bilo i u Varaždinu, nije reč o zabranama.

Tomo Medved tvrdi da nije bilo zastrašivanja Printskrin: Youtube/Tomo Medved

Varaždinski gradonačelnik, naime, nije uslišio zahtev tzv. hrvatskih branitelja.

- Svakako ćemo razgovarati, ali tu ne možemo nikako govoriti o zabranama, nego o demokratskom pravu izjašnjavanja oko određenih pitanja - rekao je ministar, preneo je Index.hr.

Medved je rekao da hrvatski veterani, kao i sve druge strukture i grupe u društvu, imaju demokratsko pravo izraze svoje mišljenje, a organizator je taj koji odlučuje.

VIDEO: Bolje Belinda nego Tompson! Navijačica Hrvatske ima šokantne glasovne mogućnosti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trle

    23. avgust 2018 | 13:13

    Naravno, oni imaju pravo da kažu ono što misle, ali i mi imamo to isto pravo; vi niste "branitelji" već ste zločinci, nekažnjeni.

  • Jovan Ktć

    23. avgust 2018 | 15:54

    Jesu li "branitelji" ponosni na ubistvo porodice Zec, uključujući njihovu kćerku od 12 godina ? Mnogi su uprljali ruke, a sada su neprikosnoveni arbitri u Hrvatskoj. Ali " oni se ničega ne stide" - kao što napisa Dučić.

  • Da sumiramo

    23. avgust 2018 | 15:10

    Bajaga nema pesme sa nacionalistckim tekstovima, tako je je jedina osnova zabrane jer je Srpska muzicka grupa,odnosno mrznja prema svemu Srpskom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA