Balerine Edgara Degaa u galeriji SANU u Beogradu

Zajedno sa izlaganjem 21 fotografije u formi moderne štampe pruža se mogućnost za celovitiji uvid u njegov jedinstveni umetnički senzibilitet i upoznavanje dela urbane kulture Pariza druge polovine 19. veka

  • 0

Izložba crteža francuskog umetnika Edgara Degaa, pod nazivom "Trenuci posmatranja", otvorena je 15. jula u galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Izloženi crteži čine celinu fonda Narodnog muzeja u Beogradu.

Neobična izložba fotografija jedne beogradske ulice, koju ne bi trebalo da propustite

DOMINO-SELFI: Htela je savršenu fotku sa izložbe, pa napravila štetu od 200.000 dolara (VIDEO)

Kroz postavku čiji je autor dr Dragana Kovačić, uz koautorke monografskog kataloga dr Milanku Todić i Jelenu Dergenc, publika može da se kroz 29 radova na papiru upozna sa Degaovim istraživanjima, koja često podrazumevaju kombinovanje likovnih tehnika.

Zajedno sa izlaganjem 21 fotografije u formi moderne štampe pruža se mogućnost za celovitiji uvid u njegov jedinstveni umetnički senzibilitet i upoznavanje dela urbane kulture Pariza druge polovine 19. veka.

U umetnikovim crtežima na izložbi "Edgar Dega. Trenuci posmatranja", od kojih nejveći broj potiče iz kolekcije Eriha Šlomovića, mladog Beograđanina, tragično nastradalog u Drugom svetskom ratu, posebno u ostvarenjima nastalim u osmoj deceniji 19. veka, posetioci će moći da prepoznaju uticaj naučnog realizma.

Izložbu u galeriji SANU pratiće i predavanja i tribine.

Galerija je otvorena svakog dana od 10 do 21 sat, osim četvrtka kada radi od 11 do 16 sati, a ponedeljkom ne radi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA