Poslanica evropskog parlamenta u poseti Paliluli: Italijanski filmovi biće poklonjeni centru za kulturu, u najavi i poslovna saradnja (FOTO)

- Ideja je da manifestacija Fest italijanskog filma traje i dalje, neki filmovi koji će biti prikazani u okviru festa, biće poklonjeni centru za kulturu "Vlada Divljan" - rekla je Karluči

  • 0

Poslanica italijanskog i evropskog Parlamenta Gabrijela Karluči sa delegacijom italijanskih parlamentaraca posetila je večeras Centar za kulturu opštine Palilula "Vlada Divljan".

Palilula drugu godinu zaredom podelila školski pribor i rančeve prvacima (FOTO)

Opština Palilula izdvaja 100 miliona dinara za asfaltiranje (FOTO)

Ona je sa delegacijom italijanskih parlamentaraca i umetnika imala sastanak sa predsednikom opštine Palilula, Aleksandrom Jovičićem. Karluči boravi u poseti Beogradu povodom Festa italijanskog filma "Poređenje", koji se održava u Kinoteci.

- Ideja je da manifestacija Fest italijanskog filma traje i dalje, neki filmovi koji će biti prikazani u okviru festa, biće poklonjeni centru za kulturu "Vlada Divljan" - rekla je Karluči prilikom obilaska ovog centra.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je izrazila zadovoljstvo što se italijanski filmovi prikazuju u Kinoteci, te posebno istakla umetnički deo manifestacije u kojem nastupaju tri srpska i tri italijanska slikara.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Beograd je divan grad u koji se rado vraćam i volela bih da upoznam još njegovih znamenitosti - kazala je italijanska parlamentarka.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio se italijanskoj delegaciji, sa kojom će, kako kaže, biti reči i o poslovnoj saradnji.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Puno nam je srce to što ćemo pokazati sve znamenitosti koje ima naša opština i iskoristićemo priliku da sa gospođom Karluči razgovaramo o privredi i drugim aktivnostima. Takođe, razgovaraćemo i o eventualnoj razmeni odbornika koji će iz Srbije ići u posetu Italiji, kao i Italijana koji dolaze u Srbiju - rekao je Jovičić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Cilj sastanka, dodao je, je i da se predstavi potencijal Palilule, te da se vidi koje je to zemljište pogodno za izgradnju fabrika.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA