MIŠČEVIĆ: Vladavina prava preduslov za reforme

- Nepodeljeno je mišljenje da je otvaranje poglavlja 23 i 24 važno za celokupni proces reformi u Srbiji - izjavila je šef tima za predgovore i pristupanje Srbije EU

  • 7

Otvaranje poglavlja 23 i 24 važno je za celokupni početak reformi u Srbiji, izjavila je šef tima za predgovore i pristupanje Srbije EU Tanja Miščević.

 

- Nepodeljeno je mišljenje da je otvaranje ovih poglavlja važno za celokupni proces reformi u Srbiji, jer stvara stabilni i predvidiv pravni okvir, vladavinu prava - rekla je Mišćević u intervjuu za "Politiku".

 

 

- Vladavina prava je preduslov za sve - i za zaštitu osnovnih prava i za razvoj poslovnog okruženja i za privlačenje investicija. Zato, zapravo i najviše radimo na ovim poglavljima - istakla je Miščević.

 

Na pitanje da li će početak pregovora o poglavljima 23 i 24 dogoditi do kraja godine, Miščević je rekla da ono što ona može da garantuje jeste "da ćemo probati da sve to i uspemo".

 

Miščević je rekla da se sa formiranjem užeg pregovaračkog tima ne kasni i da će on biti formiran "odmah posle formiranja nove vlade".

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    21. april 2014 | 12:08

    Pravila su pravili, da bi ga - uvalili...

  • Patron

    21. april 2014 | 09:32

    Kad sudije bitange, svaka cast izuzecima, budu isterane i najurene iz pravnog sistema drzave i kad pocnu da sude po zakonu a ne po dobijenim parama onda ce biti vladavina prava z Srbiji.

  • zemunac

    21. april 2014 | 13:03

    Znaci, nista od reformi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA