Maja Gojković smenila šefa svog kabineta!

- Odnos predsednice skupštine i šefa kabineta bi trebalo da bude potuno uhodan, a Nebojša Pešić nije mogao da ispuni očekivanja predsednice, pa vas molim da date saglasnost da Gojkovićeva izabere novog saradnika - rekla je Jana Ljubičić povodom razrešenja dužnosti šefa kabineta predsednice parlamenta

  • 6

Administrativni odbor Skupštine Srbije razrešio je danas Nebojšu Pešića dužnosti šefa Kabineta predsednice parlamenta na njen zahtev.

Pešić je obrazložio da nije bio u mogućnosti da ispuni očekivanja koja ta funkcija nosi.

Generalni sekretar skupštine Jana Ljubičić rekla je na sednici da je od predsednice parlamenta Maje Gojković danas dobila dopis u kojem je obaveštava da je prestala potreba za dalje angažovanje Pešića kao šefa kabineta.

- Odnos predsednice skupštine i šefa kabineta bi trebalo da bude potuno uhodan, a Pešić nije mogao da ispuni očekivanja predsednice, pa vas molim da date saglasnost da Gojkovićeva izabere novog saradnika - rekla je Ljubičić i dodala da je Pešić trenutno na godišnjem odmoru i da će rešenje o njegovom razrešenju biti datirano na 4. avgust, kada se vrati sa odmora.

Administrativni odbor je takođe prihvatio ostavku Miljane Zindović iz SPS na poslaničku funkciju, odobrio poslaniku SNS Krstimiru Pantiću pravo na isplatu mesečne neknade za zakup stana u Beogradu od 35.000 dinara i naknade za odvojen život od porodice u visini 40 odsto od prosečne mesečne plate u privredi.

Odbor je, takođe, odobrio Agenciji za energetiku Republike Srbije da zaposli na neodređeno vreme stručog saradnika za upravno-pravne poslove, pošto ih je, prema rečima člana Saveta Agecije Gorana Petkovića, jedan radnik napustio.

- Ostao bi isti broj izvršilaca koji bi u radni odnos stupio preko konkursa - rekao je Petković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA