USPEŠNA MISIJA: NATO snage ostaju na Kosovu, jer to žele Srbi i Albanci

- Trupe na Kosovu imaju jasan mandat Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a i Albanci i Srbi žele da one ostanu - kazao je diplomata Severnoatlantskog pakta

  • 35

Uprkos brojnim izazovima na Bliskom Istoku i ukrajinskoj krizi, NATO ne planira smanjivanje svog kontingenta na Kosovu, rekao je danas za Tanjug visoki diplomata Severnoatlantskog pakta.

- Trupe na Kosovu imaju jasan mandat Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a i Albanci i Srbi žele da one ostanu - kazao je diplomata koji je želeo da ostane anoniman.

On je procenio da se KFOR pokazao kao uspešna misija i rekao da ne očekuje da tokom predstojećeg samita u Velsu bude pokrenuta inicijativa za njeno preispitivanje.

Šefovi država i vlada 28 članica NATO će se 4. i 5.septembra okupiti u Njuportu kod Kardifa, na sastanku kojim će dominirati teme vezane za plansko povlačenje iz Avganistana, situaciju na Bliskom Istoku i ukrajinsku krizu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • љути четник чека Шешеља

    28. avgust 2014 | 10:16

    Hahahaha da pokupe resurse sto jos ima, sto vredi, da spijuniraju ili za sta li im vec sluzi baza bonstil... i mogu da se pakuju

  • стрептомицин

    28. avgust 2014 | 13:58

    Није тачно да Срби желе. Жели можда власт у Србији јер им је речено да "желе". Срби желе да се испоштује Р1244 и да се српске безбедносне структуре врате у покрајину као и што предвиђа поменута резолуција СБ УН

  • Nislijka

    28. avgust 2014 | 10:15

    Uspesna misija?! Evo, ne znam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA