Vučić i Dodik razgovarali o unapređenju saradnje

Vučić i Dodik razgovarali su o zaključcima sastanaka u Berlinu, kao i o unapređenju privredne saradnje Republike Srpske i Srbije

  • 36

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom.

Tema razgovora bili su zaključci sastanaka u Berlinu, koji su održani tokom konferencije "Zapadni Balkan", pod pokroviteljstvom nemačke kancelarke Angele Merkel. Posebno je naglašen značaj infrastrukturnih projekata koje je srpska delegacija predložila u Berlinu, a koji‎ vezuju Srbiju, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

Vučić i Dodik razgovarali su i o unapređenju privredne saradnje u skladu sa z‎akonom o specijalnim i paralelnim vezama između Republike Srbije i Republike Srpske, a posebno u oblasti poljoprivrede i građevinskog sektora.

Na sastanku je dogovoreno i održavanje zajedničke sednice dve vlade u bliskom periodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strucnjakowsky

    2. septembar 2014 | 17:07

    Nema saradnje samo ujedinjienja.

  • Helen

    2. septembar 2014 | 23:54

    Mesecni sastanci premijera Vucica i Dodika su dobar nacin da se posavetuju oko nacina na koji bi mogli da saradnju podignu na visi nivo.Republika Srpska podrzava projekte premijera Vucica.

  • siki82

    2. septembar 2014 | 19:15

    Svako unapredjenje saradnje,pogotovo na polju privrede i gradjevinarstva,bi bilo dobro i za nas i za Republiku Srpsku.Zemlje regiona treba da se drže zajedno,saradjuju i neguju korektne odnose.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA