Putin u Beogradu neće videti četnička obeležja!

- Četnici nisu učestvovali u oslobađanju Beograda u Drugom svetskom ratu i zato neće biti nikakvih četničkih obeležja i simbola tokom niza svečanosti obeležavanja 70 godina od tog dogadaja - kaže ministar odbrane Srbije

  • 8

Na vojnoj paradi u Beogradu, koja je zakazana za 16. oktobar, neće biti cetničkih obeležja, kaže za sutrašnji Danas ministar odbrane Bratislav Gašić.

- Četnici nisu učestvovali u oslobađanju Beograda u Drugom svetskom ratu i zato neće biti nikakvih četničkih obeležja i simbola tokom niza svečanosti obeležavanja 70 godina od tog dogadaja - rekao je Gašić.

Ministar odbrane je naveo da je sastavljen radni tim, odnosno organizacioni odbor vojne parade i da će se taj odbor pobrinuti da ikonografija te svečanosti asocira na 100 godina od pocetka Velikog rata i 70 godina od oslobodenja Beograda.

- Time će se baviti stručnjaci, oni će biti deo organizacionog odbora. Tome pristupamo jako ozbiljno i bez ikakvih improvizacija - naglasio je Gašić.

Zastave i drugi simboli koji će preovladivati tokom vojne parade biće oni koji se odnose i pripadaju oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu, a među njima nema mesta za četnička obeležja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    2. oktobar 2014 | 09:34

    Cetnici su branili Srbiju a komunjare Beograd!!! Bilo pre 70 godina pa i danas je tako!! Dajte tim Beogradjanima vec jednom Drzavu da se ne zovu vise Srbi!!1

  • slobodan

    2. oktobar 2014 | 10:36

    Četnička obeležja su obeležja rojalističkog antifašističkog pokreta , prvog u EX jugoslaviji, da ne idemo dalje. Ne zaboravite i nemojte biti iznenađeni ako jednog dana Putin ne bude začetnik nove dinastije u Rusiji. CAR!

  • Milosi

    2. oktobar 2014 | 08:13

    Stavite ustaška. To će vam podići rejting u EU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA