SNS: Da li je obraćanje političkim protivnicima sa "ološu" i "đubre" jezik budućnosti?

- Kada neko u domu Narodne skupštine, u nedostatku argumenata, svom političkom protivniku kaže "stoko jedna", "ološu", "đubre", da li je to jezik budućnosti i demokratskih načela, da li je to jezik demokratske kulture i parlamentarizma za koji se neki zalažu - piše u saopštenju Srpske napredne stranke

  • 6

Srpska napredna stranka saopštava da, nažalost, nije prvi put da se u Srbiji najedanput probude razni lažni analitičari, i razni dušebrižnici, koji se sete da izađu u javnost i da brane nečija prava, samo onda kada to odgovara pojedincima i grupama čije interese zastupaju.

Ti, nazovi analitičari, a, u stvari, dokazani političari, i angažovani društveno - politički radnici, pokazali su celokupnoj javnosti i svim građanima Srbije, po ko zna koji put, svoje licemerstvo, i da itekako znaju da oćute kada su na najbrutalniji način ugrožene tekovine demokratskog društva, i kada se na najbezočniji način vređaju dostojanstvo i ugled predstavničkog tela svih građana.

Pitamo te iste društveno-političke radnike, kada neko u domu Narodne skupštine, u nedostatku argumenata, svom političkom protivniku kaže "stoko jedna", "ološu", "đubre", da li je to jezik budućnosti i demokratskih načela, da li je to jezik demokratske kulture i parlamentarizma za koji se zalažu, ili im je neko "dao mig" da ćute i zažmure na primitivizam i uličarski rečnik?

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Srpska napredna stranka nikada nije imala problem da kaže "izvinite", jer je poslednje što želimo - da ličimo na Demokratsku stranku.

Mi ne želimo takvu "demokratsku" Srbiju, koju zastupaju političari i angažovani društveno - politički radnici, u kojoj je u redu u Skupštini reći "stoko, đubre, ološu" i ne izviniti se, ne političkim protivnicima, nego građanima Srbije, već nastaviti sa takvim ponašanjem.

To nije Srbija za koju se Srpska napredna stranka zalaže, mi želimo pristojnu, normalnu, poštenu, evropsku i modernu državu, Srbiju sa jednakim aršinima i pravima za sve, a bez zabrinutosti za demokratska načela i civilizacijske vrednosti samo kada to nekome odgovara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    27. januar 2015 | 23:10

    Malo vredja inteligenciju ova objava cenjene stranke. Par puta sam kao mladi clan naseg drustva pokusao da odgledam nasu skupstinu uzivo. I mozda to mnogi kod nas ne vide ali je opozicija jako obestecena i kaznjava se i sakom i kapom. Ne podrzavam psovke i uvrede. Ali moj je stav da se mnogo strasnije stvari desavaju na racun drugih opozicionih stranaka. I trebalo bi takvom, slobodno mogu reci kriminalu stati na put. Mozda i to bude jednog dana, kada postanemo ustavno pravna drzava. Posto smo jos uvek jako daleko od toga. Na veliku zalost omladinske populacije.

  • davca

    27. januar 2015 | 22:11

    Srpska napredna stranka zalaže, se za pristojnu, normalnu, poštenu, evropsku i modernu državu, Srbiju sa jednakim aršinima i pravima za sve..A neki pojedinci kao da su rasli u sumi strasno..Treba uvesti smenjivanje sa tih funkcija tih pojedinaca pa da vidimo da li bi se posle tako ponasali..

  • Branko Bandić

    29. januar 2015 | 12:21

    Takvi koji se služe takvim rečnikom ne zaslužoju da uđu u Narodnu skupštinu kao obični građani a kamo li da budu Narodni poslanici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA