NIKOLIĆ: Ne idem u Zagreb na inauguraciju, a da nije na Dan državnosti razmislio bih

- Ne pokazujem ni snagu ni junaštvo što sada, evo, vama kažem da 15. februara neću biti u Zagrebu. Nemam dilemu da je 16. ili 14, ali 15. februar je Dan državnosti Srbije - kazao je predsednik Srbije

  • 14

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da 15. februara neće biti u Zagrebu na inauguraciji predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, jer se toga dana obeležava Dan državnosti Srbije.

Nikolić je u intervjuu za Novi magazin izjavio da bi razmislio da li da ide na inauguraciju da je nekog drugog dana.

- Ne pokazujem ni snagu ni junaštvo što sada, evo, vama kažem da 15. februara neću biti u Zagrebu. Nemam dilemu da je 16. ili 14, ali 15. februar je Dan državnosti Srbije - kazao je Nikolić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je kazao da na Dan državnosti Srbije polaže venac na Grob neznanom junaku na Avali, da otkriva bistu Sokolov pogled na Domu Vojske, kao i da tog dana deli odlikovanja zaslužnim građanima Srbije i prisustvuje prijemu povodom tog državnog praznika.

- Svakako ne bih mogao da idem u Zagreb, ali razmislio bih da li idem ukoliko bi to bilo nekog drugog dana - kazao je Nikolić i dodao da želi dobre odnose Srbije i Hrvatske.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

- Ne bih se osvrtao na packe, nepristojnosti, vulgarnosti, drskosti koje su stizale iz Hrvatske od različitih ljudi ili ostale bez osude državnog vrha. Da se osvrćem trebalo bi da prestanem da razgovaram sa Hrvatima, ali nije to interes srpskog i hrvatskog naroda i to treba da shvati i novi predsednik Hrvatske - naveo je Nikolić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.C.

    11. februar 2015 | 16:36

    Bravo Nikolicu treba pokazati kulturu a ne slati provokacije kao hrvatcka

  • Va

    11. februar 2015 | 18:57

    Predsednik je pokazao da je Srbija iznad svega podržavam ga u svemu a izdajnici neka kritikuju

  • SRS

    11. februar 2015 | 16:36

    bravo Nikoliću, pozdravljam tvoju odluku,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA