TO NIJE DOBRO ZA IMIDŽ SRBIJE: Evo šta je Vučić rekao o PALJENJU ZASTAVE HRVATSKE!

- Ono što je za nas važno je da pokušamo da budemo odgovorni, da ne gledamo u tuđe dvorište, nego u svoje - rekao je premijer Srbije

  • 18

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su slike paljenja zastave koje idu iz Beograda loše i da, iako nemaju veze sa državom, neće doprineti boljem imidžu Srbije. Bitno je da privučemo što više investitora, ali to nećemo učiniti tako što ćemo paliti zastavu države koja je članica EU, ističe premijer.

Aleksandar Vučić je za Dnevnik RTS-a istakao da je Srbiji potrebna stabilnost, koja je važnija nego ikada pre.

Šešelj ZAPALIO ZASTAVU Hrvatske ispred PALATE PRAVDE! (FOTO)

- Ono što je za nas važno je da pokušamo da budemo odgovorni, da ne gledamo u tuđe dvorište, nego u svoje - rekao je Vučić komentarišući to što je lider SRS-a Vojislav Šešelj zapalio hrvatsku zastavu.

Premijer je istakao da su srpski državni organi preduzeli neophodne mere. Poručio je da je potrebno uneti mir, razboritost i razum, jer je to važno zbog Srba u Hrvatskoj i međusobnih odnosa dve zemlje.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Naveo je i da će, čim se bude vratio iz Slovačke, gde je u zvaničnoj poseti, pozvati premijera Hrvatske Zorana Milanovića.

Poručio je da će Srbija sa svoje strane zaustaviti svaku vrstu retorike koja potpiruje negativne strasti i naveo da će zamoliti Zorana Milanovića da članovi hrvatske vlade pokažu nešto više poštovanja prema Srbiji.

Premijer Vučić je siguran da postoji želja da odnosi Srbije i Hrvatske budu bolji.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

- Lako je podilaziti strastima i emocijama, ali to nije dovoljno dobro, govorim o stabilnosti kao najvažnijem cilju naše politike - objasnio je Vučić.

Naveo je i da će srpski diplomatski predstavnik ostati u Zagrebu, jer moramo da imamo svog predstavnika u Hrvatskoj i nećemo da šaljemo nijedan loš signal Hrvatskoj.

Podsetio je još jednom da su nadležni organi preduzeli neophodne radnje i da su podnete krivične prijave povodom paljenja zastave.

- Apelujem na razum i civilizovano ponašanje političkih aktera - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milinko

    2. april 2015 | 08:25

    Ajmo Vucicu zaokret i preokret u spoljnoj politici.da konačno postavimo stvari kakve jesu.jesu li nam neprijatelji oni koji su nas bombardovali i okupirali kosmet.koji su istovarili toliki uranijum i kasetne na srbiju,oni koji su bili na strani hrvata,muslimana.slovenaca.albanaca i crnogoraca.koji i danas teže da odvoje vojvodin i rašku i da unište republiku srpsku.rusi su nam braća po rodu i tradiciji.vjeri i običajima.uz to ojačali su žestoko.nisu samo rusi jaki nego njeni saveznici kinezi,brazilci,indijci.sad je istorijski momenat da se podignemo iz pepela.da se preporodimo i ekonomski i vojno i duhovno.narod voli rusiju i tačka.mozes ti biti pravi vodja koji će nas povest u integraciju sa rusijom a ako ne ondace to neko drugi

  • Ch

    2. april 2015 | 08:25

    Pa daj hapsite tog psikopata

  • Brana

    2. april 2015 | 08:47

    Ne bi bilo dobro da smo palili zastavu neke normalne drzave ali paljenje te krpe nije za komentar!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA