VUČIĆ: Srbija punopravni član EU do 2020. godine!

Premijer Srbije je istakao da je članstvo u Evropskoj uniji prioritet Vlade na čijem je čelu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Bratislavi da očekuje da Srbija postane punopravna članica Evropske unije do 2020. godine i to je prioritet Vlade na čijem je čelu.

Vučić je, na otvaranju Poslovnog foruma "Srbija - Slovačka 2015", ocenio da će paket mera Vlade Srbije usmerenih ka fiskalnoj konsolidaciji, kao i aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom dati dodatnu sigurnost investitorima, jer će Srbija obezbediti dugoročnu makroekonomsku stabilnost.

HAŠKI TRIBUNAL JE PAKOSTAN: Evo šta je Vučić rekao u Slovačkoj o Šešelju i Hagu! (FOTO)

Vučić je istakao da, kao što je Slovačka bila jedan od lidera u reformama u Jugoistočnoj Evropi na početku milenijuma, to Srbija teži da bude danas, saopštila je Vlada Srbije.

- Srbija nudi dobre uslove za strane investitore, a jedna od prednosti je stabilna politička i ekonomska situacija u zemlji. Upravo je i Slovačka iz tog razloga postala veoma privlačna za strane investitore, zbog svoje stabilnosti - rekao je Vučić.

VUČIĆ U SLOVAČKOJ: Ovo je prava BRATSKA ZEMLJA Srbije!

Foto: Wikipedia/MPD01605 Foto: Wikipedia/MPD01605

On je naglasio da Srbija stremi jačanju svoje ekonomije, stvaranju uređene države koja počiva na evropskim vrednostima, ojačane efikasnim javnim sektorom i stvaranju najprivlačnijeg poslovnog okruženja u ovom delu Evrope.

Poslovni forum su otvorili Vučić i potpredsednik Vlade i ministar spoljnih i evropskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, a na tom skupu učestvovuje oko 60 kompanija iz Slovačke i 21 iz Srbije.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA