STVARA SE NOVA DRŽAVA NA BALKANU: Obuhvata delove Srbije i Crne Gore. Evo koji gradovi ulaze u nju!

Iza ove peticije stoji grupa bošnjačkih nevladinih organizacija, a prema njihovoj ideji ova regija obuhvatala bi gradove: Novi Pazar, Tutin, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Rožaje, Pljevlja, Bijelo polje, Berane i Plav

  • 76

Nekoliko bošnjačkih NVO traži da se od delova teritorije Srbije i Crne Gore formira posebna prekogranična regija, a više hiljada ljudi potpisalo je za samo nekoliko sati peticiju kojom se od vlada ovih zemalja traži dozvola za formiranje ove, kako kažu ekonomske sandžačke regije!

 

Iza ove peticije stoji grupa bošnjačkih nevladinih organizacija, a prema njihovoj ideji ova regija obuhvatala bi gradove: Novi Pazar, Tutin, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Rožaje, Pljevlja, Bijelo polje, Berane i Plav!

 

SRPSKA DECO, UČITE TURSKI, TREBAĆE VAM: Evo ko ovo preporučuje i zašto

 

Politički analitičar Branko Radun kaže za "Naše novine" da je ovo licemerna inicijativa jer su Bošnjaci podržavali odvajanje Crne Gore od Srbije, pa samim tim i njihovo odvajajnje u dve države.

 

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

 

- Mislim da tu nije stvar samo u ekonomskoj saradnji već tu neko pokušava da dobije poene u okiru bošnjačkog političkog tela - kaže on.

 

SKANDAL: Sulejman Ugljanin hoće da otcepi Sandžak od Srbije! (FOTO)

 

Jedan od inicijatora ovog projekta Zaim Čelebić kaže za portal Rožaje fri pres da bi formiranje ove regije doprinelo stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta i otvorila bi se mogućnost direktne aplikacije prema fondovima EU.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xy

    25. jun 2015 | 11:29

    Ovo je realno isto kao i država Liberland što je onaj Čeh nedavno osnovao! Na mapu možeš nacrtati šta ti volja!

  • Qwerty

    25. jun 2015 | 11:58

    More vojsku na granice i ne dozvoliti ni metar zemlje da se uzme sta kao malo malo neko pravi drzavu kome se nesvidja u nasoj srbiji nek ide gde mu je volja pa jos fali da i mi cigani trazimo drzavu pa to je smesno vrati te nam vojsku pod hitno

  • Praistorijska Srpska Drzava

    25. jun 2015 | 11:56

    U Srpskom Sandzaku takozvani Bosnjaci su nebitna manjina. U Srpskom Sandzku zivi 423.858 Srba i samo 148.708 Bosnjaka. Dakle takozvani Bosnjaci u Srpskom Sandzaku nemaju nikakve sanse protiv Srba i Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA