NIKOLIĆ SE DOPISIVAO SA SI ĐIPINGOM: Evo šta su predsednici Srbije i Kine poručili jedno drugom!

Predsednik Kine napisao je predsedniku Srbije da želi da dve države zajedno podstiču međusobno političko poverenje, proširuju praktičnu saradnju, kako bi doprineli blagodeti dva naroda

  • 2
Kripta Hrama Svetog Save Foto: Milena Đorđević

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, razgovarao je sa ambasadorom Kine Li Mančangom, koji mu je predao pismo zahvalnosti kineskog predsednika Si Ðipinga u kojem se navodi značaj razvoja dve države.

U saopštenju Pres službe predsednika navedeno je da je nakon intenzivnih susreta koje je Nikolić u prethodnom periodu imao sa visokim kineskim zvaničnicima i predstavnicima brojnih kineskih kompanija koje posluju ili nameravaju da započnu poslovanje u Srbiji, kao i velikog doprinosa predsednika Nikolića da odnosi dve države budu maksimalno poboljšani, kineski predsednik Si Ðiping uputio je pismo zahvalnosti.

- Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije i želim da sa vama zajednički ulažem napore da nastavimo učvršćivanje tradicionalnog prijateljstva Narodne Republike Kine i Republike Srbije - piše u pismu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kineski predsednik je dodao da želi da sa Nikolićem zajednički podstiče međusobno političko poverenje, proširuje praktičnu saradnju, zajedno unapređuju strateško partnerstvo kako bi još više napredovalo i doprinelo blagodeti dveju zemalja i dva naroda.

Čepurin preneo Putinovu zahvalnost Nikoliću na pismima povodom rezolucije o Srebrenici!

Predsednik Si Ðiping je u pismu izrazio i veliko zadovoljstvo što će se u septembru ove godine sresti sa predsednikom Nikolićem.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. jul 2015 | 14:09

    TOMO PREDSEDNICE POVEDI SRBIJU ISPRAVNIM PUTEM SPASA -BRIKS JE BUDUCNOST -PROSPERITET SRBA I SRBIJE -DOSTA JE BILO EU BIROKRATA I LAZNIH OBECANJA WASINGTONA I BRISELA!!!

  • XXMilorad

    23. jul 2015 | 19:14

    Konacno malo pameti i perspektive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA