MAĐARI ZATVORILI GRANICU - VRAĆAJU MIGRANTE U SRBIJU! Preko 50.000 IZBEGLICA ostaće ZAROBLJENO u Srbiji

- Migranti koji ne mogu da uđu u Mađarsku i budu zarobljeni na ničijoj zemlji moći će da se vrate u Srbiju i borave u prihvatnim centrima - kaže ministar rada i socijalnih pitanja

  • 50

Mađarska granica je zatvorena, vojska strogo kontroliše ulazak migranata koji žele da se domognu EU, a nemaju dokumentaciju. Onima koje uhvate prete tri godine robije, a zbog svega što se dešava Srbija bi mogla da se nađe u najvećem problemu do sada jer će prema nekim najavama u njoj ostati zarobljeno preko 50.000 izbeglica!

MAĐARSKA PRETI MIGRANTIMA: Preko 4.000 mađarskih vojnika VRAĆA MIGRANTE U SRBIJU!

Na teritoriji naše zemlje trenutno je oko 12.000 izbeglica sa Bliskog istoka, dnevno ih pristiže oko 3.000, a sve njih će otežan ulazak u Mađarsku zadržati u Srbiji, to praktično znači da bi se u Srbiji do kraja septembra moglo naći čak 50.000 izbeglica.

Ispovest BEOGRAĐANKE koja je SEKLA ŽICU između Srbije i Mađarske!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ministar rada i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin kaže da će Srbija duž granice sa Mađarskom napraviti manje prihvatne centre privremenog karaktera.

- Migranti koji ne mogu da uđu u Mađarsku i budu zarobljeni na ničijoj zemlji moći će da se vrate u Srbiju i borave u prihvatnim centrima - kaže Vulin.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Mi nikoga na silu nećemo zadržavati na našoj teritoriji i samim tim nećemo dozvoliti nijednoj zemlji da na silu i bez odgovarajuće zakonske procedure i readmisije bilo koga vrati na našu teritoriju – rekao je on.

UNHCR procenjuje da već sada više od 12.000 izbeglica iz Sirije i drugih ratom razorenih zemalja boravi u Srbiji u svakom trenutku. Ako tranzit bude usporen, ljudi će se okupljati na severnoj granici, što će povećati potrebe za smeštajem, hranom, higijenskim sredstvima i lekarima. Srbija trenutno raspolaže sa samo 810 mesta za smeštaj tražilaca azila. Mnoge izbeglice još spavaju na otvorenom, što će uskoro postati nemoguće usled promene vremenskih uslova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    15. septembar 2015 | 08:46

    Pa ako su Madjari zatvorili granicu i ne daju im da udju nije mi jasno zasto i mi to ne uradimo sa makedonskom granicom. Oni cim su presli u Tursku sklonili su se iz ratom zahvacenog dela i vise im zivoti nisu ugrozeni. To sto oni hoce da idu kod rodbine u zapadnu evropu je neko drugo pitanje pa neka ga evropa i resava a ne mi. Imamo mi dovoljno svojih briga.

  • Goxi

    15. septembar 2015 | 08:49

    Vratite ih u EU u Grcku..

  • Sassa

    15. septembar 2015 | 08:59

    A mi cemo granicu sa Makedonijom da drzimo otvorenom .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA