Zabrana zapošljavanja na snazi i sledeće godine

Usvojenim zakonom se omogućava i povećanje penzija i plata u delu javnog sektora u 2016. godini, s obzirom na to da su u 2015. godini mere fiskalne konsolidacije dale bolji rezultat od očekivanog

U narednoj godini biće produžena zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, predviđeno je Zakonom o budžetskom sistemu, koji je danas usvojen u Skupštini Srbije.

Usvojenim zakonom se omogućava i povećanje penzija i plata u delu javnog sektora u 2016. godini, s obzirom da su u 2015. godini mere fiskalne konsolidacije koje je preduzela Vlada Srbije sa ciljem očuvanja stabilnosti javnih finansija, dale bolji rezultat od očekivanog.

Usvojenim zakonom će se stvoriti uslovi za unapređenje programske strukture budžeta, pre svega kroz uvođenje rodno odgovornog budžetiranja na svim nivoima vlasti, a koje će doprineti poboljšanju efektivnosti i transparentnosti budžeta i programa i bolji uvid u koristi koje žene i muškarci imaju od budžetskih politika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kole

    12. decembar 2015 | 13:11

    ovaj zakon je dosta pomogao ove godine tako da je dobro sto nastavljamo ovako i sledece.

  • miki

    12. decembar 2015 | 13:11

    Potrebno je još malo strpljenja i biće sve kako treba. Srbiji treba bar godina da se oporavi od prethodne vlasti koja je nemilosrdno zapošljavala u javnom sektoru.

  • Stefan99

    12. decembar 2015 | 13:11

    Zaposljavanje treba orjentisati na privatni sektor, zato je i bitno privuci sto vise investitora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA