MIR BOŽJI, HRISTOS SE RODI! Evo kako su srpski političari čestitali Srbima Božić

Evo kako su srpski političari čestitali vernicima predstojeći Božić

  • 5

Pravoslavni vernici u Srbiji sutra slave Badnji dan, a 7. januara najradosniji hrišćanski praznik Božić. Zbog toga lideri političkih stranaka i funkcioneri su vernicima, koji ovaj veliki praznik slave po Julijanskom kalendaru, čestitali rođenje Isusa Hrista.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor danas je čestitao Božić svim vernicima i crkvenim velikodostojnicima koji ovaj veliki praznik praznuju po Julijanskom kalendaru.

- Svima koji ovaj veliki praznik slave po Julijanskom kalendaru želim srećne božićne praznike. Najradosniji praznik, a prvi u ovoj godini, provedite u miru, spokoju, ljubavi i međusobnom razumevanju. Provedite ga dostojanstveno, poštujući i uvažavajući sve one vrednosti kojima bismo trebali da se vodimo tokom cele godine. Tada će, siguran sam, sve što predstoji biti lakše, uz pomoć i podršku nama bliskih i voljenih ljudi. Hristos se rodi!", kaže se u Pastorovoj čestitci.

FOTO TANJUG / DANILO PETERNEK FOTO TANJUG / DANILO PETERNEK

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić danas je čestitao Božić sveštenstvu, vernicima i građanima Srbije koji ovaj praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru.

"Od srca želim da Badnje veče i Božić obeleže mir, radost i spokoj, kao i da uz dobro zdravlje i ličnu sreću u atmosferi razumevanja i međusobnog poštovanja, provedete praznik uz svoje najmilije. Mir božji, Hristos se rodi!", kaže se u Pajtićevoj čestitci.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je čestitao Božić svim građanima koji najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

Vučević je sugrađanima poželeo da njihova srca ispuni vera u dobro, a da saosećanje, ljubav, razumevanje i prihvatanje ispune njihove odnose sa bližnjima.

Foto: Promo Foto: Promo

"Ovaj veliki hrišćanski praznik podseća nas na ono što je u životu najvažnije, a to je da budemo humani šta god da činimo, i da zajednički učinimo svet boljim mestom za život. Želim Vam dobro zdravlje, sreću, poslovni i lični uspeh. Mir Božiji! Hristos se rodi!", kaže se u Vučevićevoj čestitci.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    5. januar 2016 | 14:32

    Idu izbori... (Ali ja, kao obican,,mali covek,zelim svim, obicnim ,malim ljudima ,od srca - srecne praznike.)...

  • Hn

    5. januar 2016 | 21:01

    Vaistinu se rodi

  • Dragan P.

    6. januar 2016 | 18:50

    Vaistinu se rodi! zakone, ja i dobroćudnim muslimanima čestitam kad imaju ramadan. Ne vređam. Iako nikako ne mogu svatiti da ste pod nasiljom primili tu vjeru a ostali i poslije povlačenje turaka dalje muslimani. Od Isusa Hristovih zapovijesti sam naučio da nikome ne mislim zlo. Svakome ko sada slavi Boźić: HRISTOS SE RODI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA