ŠEF SLOVAČKE DIPLOMATIJE PORUČUJE: Primena sporazuma sa Prištinom KLJUČNA ZA EVROINTEGRACIJE SRBIJE!

Miroslav Lajčak uverava da normalizacija odnosa sa Kosovom ne znači i njegovo priznavanje i da za našu zemlju bolja alternativa od evrointegracija ne postoji.

  • 10

U predavanju o evrointegracijama Srbije na Fakultetu političkih nauka Lajčak je kazao da članstvo Srbije u EU treba da bude prioritet i da za zemlju ne postoji bolja alternativa od evrointegracija.

SLOVAČKA JE PRIJATELJ SRBIJE, TO STE U UNESKO I DOKAZALI! Ivica Dačić oči u oči sa Lajčakom

Kao tri najvažnija pitanja u tom procesu Lajčak je, kao prvo, naveo princip "kvalitet iznad brzine", rekavši da zemlja mora da uđe u EU kada je apsolutno pripremljena.

- Drugo je vladavina prava, bez čega nijedna zemlja ne može da funkcioniše i zato su ključna poglavlja 23 i 24 - kazao je slovački ministar.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kao treće pitanje važno za uspešnu integraciju srbije u EU Lajčak je naveo normalizaciju odnosa sa Kosovom naglasivši da to ne znači priznanje već da se očekuje primena sporazuma koji uređuje odnose sa Kosovom.

Lajčak se danas u Beogradu sastao i sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, a na Fakultetu političkih nauka prisustvovao je dodeli nagrada "Dr Predrag Simić".

Posle Beograda šef slovačke diplomatije putuje u Prištinu gde će otkriti spomenik slovačkim vojnicima poginulim na povratku iz misije Kfora i razgovarati sa kosovskim zvaničnicima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    19. januar 2016 | 18:34

    BEŽI BRE MUTIVODO SA SVIH SRPSKIH TERITORIJA!

  • Pravda

    19. januar 2016 | 17:33

    Kako normalizovati odnose sa nekim ko je nenormalan????

  • Momo

    19. januar 2016 | 17:02

    Ima li iko u vladi da MRŠNE ovoga iz SRBIJE?Dosta je jada zadao u RS I CG!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA