DEFINITIVNO - SRBIJA ĆE IZAĆI NA IZBORE 24. APRILA! Vučić otkrio i da li će s Dačićem u KOALICIJU

- Videćemo kakav će rezultat imati socijalisti, ali ni sada nam nisu bili potrebni, ali smo ih želeli za partnere - rekao je premijer Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Upitnik" na RTS-u govorio je o datumu raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, ali i lokalnih i pokrajinskih koji bi se održali istog dana, o tome kome je Srbija bliža Rusiji ili NATO-u i o eventualnim budućim koalicijama!

NIKOLIĆ RASPISUJE IZBORE U PETAK?! Utvrđen redosled poteza koji će poslati građane na birališta

- Ne postoji ništa lepše nego da čovek radi za svoju zemlju. Za 22 meseca uspeli smo Srbiju da stabilizujemo. Bili smo pred bankrostvom, suočili smo se sa katastrofalnim poplavama, imali smo ogroman deficit, počela je migrantska kriza, suša, nestabilnost u regionu, nema problema koji nas je zaobišao. Sve smo to uspeli da sredimo. Iz ekonomije koja je bila u minusu napravili smo ekonomiju koja je u usponu. Uspeli smo da sačuvamo regionalnu stabilnost. Odbranili smo vitalne nacionalne interese. Nismo u SB UN proglašeni kao genocidni narod. Pobedili smo i u Carinskom ratu sa Hrvatskom, pobedili smo u UNESKU - rekao je Vučić u uvodu emisije.

(VIDEO) UŠLI SMO U KUĆU O KOJOJ PRIČA SRBIJA! U ovoj STRAĆARI žive naprednjaci, demokrate, socijalisti i idu u ISTI WC

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Srbija će u roku od dva dana uputiti predlog predsedniku Srbije predlog da raspusti skupštinu i oni bi trebali da se održe 24. aprila - rekao je Vučić.

On je istakao da će ovi izbori biti referendum - hoće li Srbija 2020. da bude moderna evropska zemlje, odnosno hoćemo li u budućnost ili u prošlost.

Kako je rekao, sada je Vlada u periodu kada postoje tri ključna pitanja.

* Prvo je - kako napred i kuda dalje?

* Drugo je - šta je cilj u narednom periodu i može li da se ostvari.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

* Treće je - sagledavanje političke scene.

Kada je reč o koalicijama posle izbora i hoće li SNS ponovo pozvati SPS u Vladu Srbije? Vučić je rekao da to zavisi od rezultata.

- Videćemo kakav će rezultat imati socijalisti, ali ni sada nam nisu bili potrebni, ali smo ih želeli za partnere - rekao je on.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Ne pada mi na pamet saradnja sa desničarskim strankama koje neće u NATO, niti sa onima s druge strane koji će tražiti sankcije Rusiji i pljačkaške privatizacije - kaže Vučić.

- Neki su u stanju u danu da se ujedine i razjedine zarad vlasti, mene to ne zanima - kaže on.

On je dodao da je posebno zahvalan penzionerima, koji su "podneli najveći teret".

- Ko god bude bio premijer moraće teške korake da preduzima, a ne da se dodvorava - naveo je.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Za četiri godine želim evropski standard u Srbiji, kazao je Vučić i dodao da je "Srbija najgori period prošla".

- Ne želim da pravim bilo kakve kompromise zarad vlasti, političke ili bilo kakve - rekao je Vučić.

Navodeći da stranka koju vodi više neće imati takvu većinu kakvu je imala, Vučić je rekao da je spreman da rizikuje mnogo, jer je u pitanju budcuhnsot Srbije, koja je važnija od bilo koga pojedinačno.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Obaveza mi je najmarljiviji rad, makar "iskakao iz frižidera"

Premijer Aleksandar Vučić našalio se na sopstveni račun, rekavši da "iskače iz frižidera", ali je istakao da smatra svojom obavezom pun angažman i najmarljivije obavljanje svog posla.

- Znam da mi zameraju što se previše pojavljujem na televiziji..znam, što kažu klinci, da ''iskačem iz frižidera'' - rekao je premijer i dodao da je to i bila njegova namera i želja da najmarljivije radi svoj posao.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je podsetio da se od prvog dana mandata tako ponašao, a ne samo u ovo predizborno vreme.

Poidsetio je da je otvorio 27 fabrika, da se sreo sa preko 130 stranih državnika i zvaničnika.

Nisu plate smanjene zato što je neko lud ili glup

Premijer Vučić izjavio je večeras da su smanjenje plata i penzija bili teški, ali neophodni koraci, i da ljudi za to imaju razumevanja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ne bi ih smanjio niko zato što je lud ili glup, već zato što je morao da preduzme teške korake i mere, a ne neko ko će da se dodvorava narodu svaki dan - rekao je on.

Vučić je istakao da u januaru i decembru imamo najveće plate u istoriji, a da je posebno zahvalan penzionerima koju su izdržali najteži teret, jer su znali da to rade za budućnost i svoju decu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Mediji u Srbiji danas su preneli da bi predsednik Tomislav Nikolić mogao u petak, odmah posle sednice Skupštine Srbije na kojoj će Zoran Đorđević biti izabran za ministra odbrane da raspusti parlament i raspiše vanredne republičke izbore za 24. april.

Čim Zoran Đorđević položi zakletvu, biće sviran kraj ovom sazivu parlamenta.

Odmah po zakazivanju parlamentarnih, predsednica Skupštine Maja Gojković trebala bi da raspiše opšte lokalne izbore, a prvi čovek vojvođanske skupštine Ištvan Pastor pokrajinske, takođe za 24. april.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Helena

    1. mart 2016 | 22:46

    Verujem u pobedu SNS jer su jedini koji zasluzuju podrsku naroda.

  • Andrija

    1. mart 2016 | 22:46

    Moja podrska ide Vucicu. Sve sto je rekao je istina i sve sto je obecao je ispunio. Dovoljno.

  • Kaca

    1. mart 2016 | 23:20

    Sumirajuci rezultate Vucicevog rada u protekla 22 meseca, moze se zakljuciti da je, uprkos svim problemima koje je nasledio i koje su zadesile Srbiju, nasa zemlja isla samo uzlaznom putanjom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA