MONTGOMERI O UTICAJU BREGZITA NA SRBIJU: Ništa značajno se neće promeniti

- Vaš premijer i predsednik su jasno podvukli da je Srbija na evropskom putu. Mogu samo da kažem da se slažem sa njima i da je to kurs kojim treba da plovi vaš brod, punom brzinom- rekao je bivši američki ambasador Montgomeri

  • 6

Uticaj Rusije u Srbiji biće onoliki koliko Moskvi to dopuste političari u Beogradu, izjavio je bivši američki ambasador u Beogradu Vilijam Montgomeri.

HRVATI I BRITANCI BLOKIRAJU SRBIJU: I dalje spuštena rampa za otvaranje poglavlja 23!

- Što se tiče pojačanog ruskog uticaja u Srbiji nakon Bregzita, reći ću vam sledeće: Rusija će dobiti onoliko koliko joj Srbi daju. Ako pratite premijerov (Aleksandar Vučić) put, ništa značajno se neće promeniti - ocenio je Montgomeri za "Blic".

Bivši ambasador SAD u Srbiji ističe da je ovo trenutak kada naša zemlja treba da "pritisne pun gas ka EU".

VUČIĆ O BREGZITU: Srbija nastavlja svoj evropski put, želimo prijateljske odnose sa Velikom Britanijom

- Vaš premijer i predsednik su jasno podvukli da je Srbija na evropskom putu. Mogu samo da kažem da se slažem sa njima i da je to kurs kojim treba da plovi vaš brod, punom brzinom- rekao je on.

Prema rečima Montgomerija, odgovorni u EU će sada biti dodatno motivisani da pokažu kako se ništa nije promenilo i to treba da iskoristite.

- Vaša budućnost je u EU- nema dilemu Montgomeri.

DVA SCENARIJA: Evo šta Bregzit znači za Balkan

On je istakao da je Rusija svakako srećna zbog Bregzita, naročito zbog toga što je Britanija bila možda i najglasniji zagovarač evropskih sankcija Kremlju.

- Sada kada su Britanci van igre, pojedine članice EU koje simpatišu Rusiju osećaće slobodu da zauzmu drugačiji stav- smatra Montgomeri.

Montogmeri ističe da će istoričari u svojim spisima istaći dan referenduma, 23. jun, kao jedna od najznačajnijih događaja našeg vremena i dodaje da niko nema predstavu šta će se sledeće dogoditi.

ZAMISLITE DA STE BRITANAC: I glasajte ovde da li ste za izlazak Velike Britanije iz EU!

- Bregzit je epohalan događaj. Unija nema odgovorajući pristup rešenju problema Bregzit. Vlada veliko razjedinjenje: neki bi da kazne Britaniju i što pre je isteraju iz EU, dok drugi gledaju da to pitanje stave sa strane i rešavaju goruće probleme poput migracije- zaključio je Montgomeri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje S Ime

    28. jun 2016 | 11:29

    Nas brod treba bunom brzinom da ide ka Rusiji.

  • Јован Дучић

    28. jun 2016 | 11:27

    Ама баш ништа ? која лицемјерна личност , а ових 226 милиона евра што морамо да платимо ?

  • Andjelija

    28. jun 2016 | 17:03

    Evo spijuna i muljatora ! Jos je ziv i jos mesa karte! Molimo, samo bez vas i vase "pametne podrske"! Pokazali ste sta umete za vreme Bilija i pre njega za vreme tupsona Busa! O "milosrdnom andjelu", da ne "govorim"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA