AMBASADORKA SLOVAČKE: Poglavlja 23 i 24 najkasnije u septembru

- Srbija se za neka pregovaračka poglavlja veoma dobro pripremila, a otvaranje poglavlja 23 i 24 bi moglo da se dogodi u julu, najkasnije u septembru - izjavila je ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova

  • 34

Srbija se za neka pregovaračka poglavlja veoma dobro pripremila, a otvaranje poglavlja 23 i 24 bi moglo da se dogodi u julu, najkasnije u septembru, izjavila je ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova.

Njena zemlja je juče preuzela predsedavanje EU, a ambasadorka je rekla da bi bilo lepo da se do kraja tog šestomesečnog mandata sa Srbijom otvore i poglavlja 5 (javne nabavke), 20 (preduzetništvo i industrijska politika) i 25 (nauka i istraživanja).

SLOVAČKA PREUZELA PREDSEDAVANJE EU: O budućnosti ne mogu odlučivati samo tri moćne članice (FOTO)

Na pitanje da li situacija sa Velikom Britanijom i EU može da utiče na to da Rusija počne da širi svoje interese na zapadnom Balkanu, pa i u Srbiji, ona kaže da je baš na Balkanu jedan od pozitivnih primera uspešnog pridruživanja i integracije - a to je Crna Gora.

Sigurna sam da će i Srbija pratiti ovaj dobar primer. Lično mislim da je u mnogim drugim poglavljima Srbija jako dobro pripremljena. Naravno, ponegde ima i problema, tako da moramo zajednički da radimo na svemu tome - rekla je ona za Blic.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nikolić: Prioritet Srbije članstvo u EU

Na pitanje kako će Bregzit da se odrazi na pristupanje Srbije EU, ona navodi da bi moglo da se desi da utiče na proširenje zato što će sada prioriteti verovatno biti malo zamenjeni, što bi moglo da dovede do toga da se proces malo uspori, ali ne i da se zaustavi.

Mi smo zemlja koja vrlo snažno podržava proširenje i uradićemo sve što je moguće da ga poguramo. Svi problemi su rešivi -  kaže Repček.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • South Stand

    2. jul 2016 | 00:54

    Putuj Evropo nama ne trbas...Srbija Rusija bratstvo i partnerstvo oduvek i vazda !

  • Zane

    2. jul 2016 | 07:58

    Crnogorci postadose primer za poniznost i licimerje. Slavu stekose kao najveci mrzitelji Srba i ni jednu sansu nisu propustili da to dokazu. Nagrada odmah stize i srecno im bilo.

  • Jovana

    2. jul 2016 | 20:18

    Necu u EU!Zelim da se raspise referendum i da ta prica vise bude zavrsena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA