≫ 

Vučić pozvao hrvatskog premijera da dođe u Beograd

- Dobro je da je gospodin Plenković rekao da je za Hrvatsku važna i Srbija - poručio je srpski premijer

  • 87

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da dođe u posetu Beogradu.

Jaka Srbija je moguća uz jakog vođu, a to je Vučić: Mihajlovićeva o predsedničkom kandidatu

- Andrej Plenković ima otvoren poziv s moje strane da poseti Beograd kada to želi. Bio sam u Zagrebu na inauguraciji predsednice i mislim da Andrej nije bio u Beogradu, ali je  dobrodošao - rekao je srpski premijer Vučić u Davosu.

- Znam koliko sam nepopularan u Hrvatskoj - rekao je Vučić, a na komentar novinara zagrebačkog "Jutarnjeg lista" da to nije baš skroz tako, srpski premijer je rekao da vidi da ima više tekstova o njemu u hrvatskim medijima nego srpskim.

- Mogu da zahvalim na tome, ali moje je da štitim interese Srbije, ali da ni jednog trenutka ugrozim interese Hrvatske. A naš zajednički interes je da sačuvamo mir u regiji, Hrvatska je za nas važna zemlja. Dobro je da je gospodin Plenković rekao da je za Hrvatsku važna i Srbija - dodao je sprski premijer.

Vučić je rekao i da je razgovor u ovom trenutku najbitniji, jer "dok razgovarate znate da neće doći do oružanih incidenata".

- Znate da neće doći do komplikacija naših odnosa dok se razgovara. Biće pokušaja da se to popravi. Dok se ne razgovara ostavljeno je mnogim neodgovornim ljudima mašta i uvijek se ti odnosi mogu pokvariti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA