Zahtev za reviziju presude neodgovoran potez: Vučić razgovarao sa Skotom

Inicijativa za reviziju je neodgovoran potez koji je unazadio odnose, rekao je Vučić u razgovoru sa Skotom

  • 73

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je podnošenje zahteva MSP-u za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid neodgovoran potez, kojim je stvorena veoma loša atmosfera, pre svega u BiH. Vučić je to rekao u razgovoru sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skotom, istakavši da su time u prošlost vraćeni teško građeni odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine i uzdrmana stabilnost celog regiona.

SRBIJA NIJE I NEĆE BITI DEŽURNI KRIVAC: Kuburović o zahtevu za reviziju tužbe za genocid protiv Srbije

Izetbegovićev agent predao Hagu zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije za genocid

Srpski premijer je rekao da će Srbija uvek poštovati integritet Bosne i Hercegovine i zalagati se za očuvanje mira i stabilnosti, ali da nipošto neće dozvoliti da budu ugroženi državni i nacionalni interesi Srbije.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić i američki diplomata su osim o situaciji u regionu razgovarali o bilateralnim odnosima i evrointegracijama Srbije, kao i o drugim temama od zajedničkog interesa.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijer Vučić i ambasador Skot su istakli važnost promovisanja mira, stabilnosti i boljih međusobnih odnosa na Zapadnom Balkanu, kao i zajedničkih mogućnosti za ubrzanje ekonomskog rasta, širenja trgovinske razmene i otvaranja novih radnih mesta.

Srpski premijer je ukazao da bi njegov predlog o uspostavljanju Carinske unije na Zapadnom Balkanu bio jedan od načina da se postigne ekonomski napredak celog regiona.

Ambasador Skot je iskazao kontinuiranu američku podršku Srbiji u procesu približavanja Evropskoj uniji i naporima koje Vlada čini u ispunjavanju kriterijuma za članstvo.

Dvojica sagovornika su konstatovala i dobru saradnju Srbije i SAD u borbi protiv terorizma kroz delovanje anti-ISIS koalicije. Ambasador Skot je preneo poziv državnog sekretara SAD Tilersona Vladi Srbije za ministarski sastanak posvećen toj temi, planiran za mart u Vašingtonu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    24. februar 2017 | 14:31

    Vec i americki zvanicnici osudjuju potez Izetbegovica.

  • Srdjan

    24. februar 2017 | 14:23

    Ljdu pa sta mislite zasto je to sada pokrenuto, dobro se zna ko stoji iza toga a dobro se zna i njihov dobar odnos sa Jeremicem. Ako se ovako rusi vlast kako bi nam tek da moze drzavu upropastio.

  • Rajko

    24. februar 2017 | 14:28

    Sad je jasno ko zaista zeli mir na Balkanu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA