≫ 

Vučić: U Sarajevo dolazim sa pruženom rukom prijateljstva, reći ću Mustafi šta mislim

Vučić je uoči odlaska u Sarajevo, rekao da će na sastanku premijera zemalja Zapadnog Balkana biti reči o zajedničkim projektima

  • 36

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Sarajevo dolazi sa pruženom rukom prijateljstva svima u regionu Zapadnog Balkana. Vučić je za Pink, uoči odlaska u Sarajevo, rekao da će na sastanku premijera zemalja Zapadnog Balkana biti reči o zajedničkim projektima.

SNAJPERI IZNAD SARAJEVA, HILJADE POLICAJACA NA ULICAMA: Nezapamćene mere bezbednosti pred samit premijera

VELIKA PLJAČKA SRBIJE: Ovo je spisak imovine koju Albanci hoće da nam otmu

On je istakao da se jedna zemlja protivi njegovom predlogu za stvaranje carinske unije, odnosno jedinstvenog tržišta Zapadnog Balkana.

- Ima onih koji misle da su iznad nas - rekao je Vučić za tu televiziju, nakon posete Berlinu, gde je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Govoreći o pisanju magazina Frankfurter algemajne cajtung, koji je ocenio da većina političara u Berlinu Aleksandra Vučića vidi kao čoveka koji donosi stabilnost i jedinog političara koji može da okupi stabilnu većinu, premijer je istakao da je ponosan da nekog iz Srbije na takav način okvalifikuju.

- To i jeste naš posao, da budemo pouzdan i ozbiljan partner i to je ono što smo radili i verujemo da ćemo to raditi u budućnosti - istakao je Vučić i dodao da je Mihael Martens jedan od najuglednijh novinara na svetu i da fantastično poznaje prilike na Balkanu i u jugosticnoj Evropi.

- Na takvoj oceni sam mu veoma zahvalan. Njemu se ovde veruje i o njemu ovde možete samo najbolje da čujete. Hvala mu za sve lepo što je rekao o našoj zemlji -  rekao je Vučić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Reći ću Mustafi šta mislim o prisvajanju imovine

Vučić je rekao da će kosovskom premijeru Isi Mustafi, ukoliko bude imao priliku da ga sretne u Sarajevu, reći šta misli o inicijativi za formiranje Vojske Kosova i, kako kaže, pokušaju da "jednim parčetom papira prebace sve ono što su generacije stavarale na kosovsku državu".

- Mi smo i za Trepču brzo reagovali, ne znam kako misli da uđe u posed te imovine - rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je tako prokomentarisao odluku prištinskih vlasti da sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo registruje na ime Kosova kao vlasnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cb

    15. mart 2017 | 18:08

    Stav Srbije je iskren, što se ne može reći za Sarajevo.

  • Mikes

    15. mart 2017 | 18:07

    Verski fanatici,to ne vide i ne postuju.

  • ziko

    15. mart 2017 | 18:08

    Srbija je otvorena prema svim ljudima dobre volje ali ima nekih stvari koje i ostali moraju poštovati da bi sve bilo kako treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA