AMERIČKI ULTIMATUM PRIŠTINI: Još 48 sati za kosovsku Vladu

Mustafa je u ranije rekao da će skupština sutra razmatrati sporazum o demarkaciji, istog dana kada će se glasati o poverenju vladi

  • 10

Američka ambasada je dala kosovskim institucijama "ultimatum" da bez odlaganja ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, a narednih 48 sati će biti odsudni za opstanak kosovske vlade prenose prištinski mediji. Ambasada SAD je u saopštenju navela da je, posle detaljne ekspertske revizije, demarkaciona linija ustanovljena sporazumom korektno povučena," navodi Zeri.

Đuriću opet zabranjen ulazak na Kosovo

Vučić ŽESTOKO ODBRUSIO velikoalbanskom lobisti: Vokeru, nemoj više da nam pretiš! Nismo više slabi (VIDEO)

- Vreme je da se stavi tačka na prepirke i neslaganja koja samo nanose štetu Kosovo i štete njegovom kredibilitetu, onemogućavajući građane Kosova da slobodno putuju. Sporazum je dobar - navodi se u saopštenju.

RTK javlja da su i Dempkratska partija Kosova (DPK) i Demokratski savez Kosova (DSK) pozdravili saopštenje ambasade.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Američki ambasador sastaće se danas zajedno sa kosovskim premijerom Isom Mustafom sa svim poslanicima DSK. Ovaj sastanak se, kako navodi RTK, smatra poslednjom nadom za usvajanje sporazuma o demarkaciji u kosovskoj skupštini, kao i za opstanak Mustafine vlade i savez njegove DSK sa DPK, nakon inicijative opozicije da se glasa o nepoverenju vladi.

Mustafa je u ranije rekao da će skupština sutra razmatrati sporazum o demarkaciji, istog dana kada će se glasati o poverenju vladi.

Kosovski ministar spoljnih poslova i zamenik predsednika DPK Enver Hodžaj rekao je za "Epoka e re" da su članovi vlade iz njegove stranke i rukovodstvo stranke pod pritiskom članstva da "krenu novom dinamikom".

On je rekao da će poslanici DPK glasati za sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, ali da ta stranka još nije odlučila da li će glasati za nepoverenje vladi.

Prema Hodžzaju, narednih 48 sati biće odlučujući kada je reč o stavu stranke o ovom i drugim pitanjima, uključujući prevremene izbore, prenosi "Epoka e re".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hobotnica

    9. maj 2017 | 17:27

    Barco crnogorci sramote ste djedova vasih, da su sve zenska deca radjala veca bi .... imala

  • Vota

    9. maj 2017 | 17:16

    Siptari cekaju proglasenje velike albanije da se sa CG ne uspostavlja granica dva puta

  • Ocajno pero

    9. maj 2017 | 17:43

    Frka americkom ambasadoru, jer pripada Klintonovoj ekipi, a u junu ce biti smenjen i mora da zavrsi Soroseve zadatke i zamisli NSP. Pocinje otsutna bitka NSP i antiglobalista. Nempjte da vas iznenadi i pocetak 3svetskpg rata za mesec dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA