Minut pred ponoć KRVNICI iz OVK sklopili pakt: Šta se krije iza ovog zločinačkog dogovora?

Partije, koje vode bivši komandanti zločinačke OVK Kadri Veselji, Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj, sporazum su postigle nekoliko minuta pre ponoći kada je istekao rok za predaju predizbornih koalicionih sporazuma

  • 78

Krvnik Ramuš Haradinaj, kojeg Srbija tereti za ratni zločin, biće kandidat za premijera koalicije koju čine Demokratska partija Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i Incijativa za Kosovo, najavljeno je iz njegove stranke. Partije, koje vode bivši komandanti zločinačke OVK Kadri Veselji, Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj, sporazum su postigle nekoliko minuta pre ponoći kada je istekao rok za predaju predizbornih koalicionih sporazuma. Ova, kako je u Prištini nazivaju velika koalicija, već je proglašena pobedničkom.

STIGLO UPOZORENJE IZ RUSIJE: U junu počinje realizacija paklenog plana "Velike Albanije"

Američki "crni jastrebovi" stižu na Kosovo: Šta se sprema? (FOTO) (VIDEO)

Inače, Haradinaj je bio kosovski premijer od 2004. do 2005. godine, kada je podneo ostavku zbog procesa koji je protiv njega vođen u Hagu zbog ratnih zločina.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Komentarišući koaliciju Haradinaja, Veseljija i Ljimaja na predstojećim izborima, predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun je rekao da je više puta ukazivao da je moguć takav razvoj događaja.

- Na izbore idu lideri bivše OVK. Ja sam u više navrata upozoravao na ovakav razvoj dok je Haradinaj čekao odluku o izručenju u Francuskoj. Bilo je potpuno jasno da je to nameštena igra preko Kadrija Veseljija, koji je blizak pojedinim francuskim obaveštajnim strukturama, da bi se podigao rejting Haradinaju i da kako bi dobio više glasova, pa da pripadnici bivše OVK formiraju izvršnu vlast posle izbora - objasnio je Drecun.

Printskrin: Telegraf Printskrin: Telegraf

Navodi da bi im to bila odbrana od Specijalnog suda.

- Ako zauzmu vodeće pozicije – Veselji bude premijer, Haradinaj prvi potpredsednik vlade ili predsednik parlamenta, biće delikatno da ih tužilaštvo zaduženo za zločine OVK sve stavi na optužnicu jer će obezglaviti kompletan politički vrh i to će dovesti do destabilizacije - rekao je Drecun.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Predsednika skupštinskog Odbora za KiM zabrinjava i objedinjeni velikoalbanski nastup partija koje su proizašle iz OVK.

- Cilj je da u narednom periodu pojačaju retoriku protiv srpskog naroda i da izazovu razjedinjenost srpskog političkog faktora jer im je neophodno da dobiju bar četiri sigurna glasa srpskih predstavnika da bi progurali zakone poput zakona o vojsci - istakao je Drecun.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Ugledni ruski portal Izvestia.rs takođe predviđa dolazak ekstremnih nacionalista na vlast u Prištini nakon izbora 11. juna. Izvestija, međutim, najveće šanse za pobedu daje eksremističkom pokretu Samoopredeljenje koji za premijera želi Albina Kurtija, ali ne isključuje mogućnost da Haradinaj zazme jednu od ključnih funkcija, a sve u sklopu realizacije projekta "velike Albanije" koji podržava Zapad.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    17. maj 2017 | 16:17

    Hoće da dođu na vlast i izbegnu pravdu za zločine koje su počinili ali Srbija neće odustati da ih goni.

  • Ema

    17. maj 2017 | 17:32

    Svi zlocinci ce jednom biti privedeni pravdi!

  • aleksa

    17. maj 2017 | 15:09

    Pre su oni za zatvorske celije nego parlament..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA