Tomislavu Nikoliću penzija od 95.000 dinara i sve predsedničke beneficije

Prema odredbama Zakona o predsedniku Republike, Nikolić ima pravo na kancelariju, savetnika i sekretara, obezbeđenje, službeni automobil, status počasnog predsednika i diplomatski pasoš

  • 77

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić od 1. juna je i zvanično u penziji. Tada mu je, prema saznanjima "Novosti", iz Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje uručeno rešenje po kojem će nekadašnji šef države mesečno primati 95.000 dinara.

Hrvatska duguje srpskim penzionerima 800 miliona evra i ne planira da im te pare uplati!

Njegova osnovna penzija je 82.000 dinara, a 13.000 je razlika do pune plate predsednika Republike koja mu pripada po zakonu.

Nikolić je zahtev za odlazak u starosnu penziju podneo 31. maja, istog dana kada je na Andrićevom vencu predao dužnost svom nasledniku Aleksandru Vučiću.

Prema odredbama Zakona o predsedniku Republike, Nikoliću pripadaju beneficije i po isteku mandata. Tako je tim aktom propisano da ima pravo na kancelariju, savetnika i sekretara, obezbeđenje, službeni automobil, status počasnog predsednika i diplomatski pasoš.

Istovremeno, Nikolić je angažovan kao predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom, koji će posle formiranja nove vlade dobiti novac za rad.

Nekadašnji predsednik tvrdi da će sva prijateljstva i veze koje je stekao dok je bio na čelu države iskoristiti u najboljem interesu Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AS

    2. jul 2017 | 00:16

    Pa on za mesec dana dobio resenje o penziji a moj suprug ne moze da dobije od sredine aprila.

  • Sofronije

    2. jul 2017 | 00:51

    Čemu sekretar, savetnik, kancelaroja, vozač čoveku koji ne obavlja nikakve poslove za državu. Pa ovaj narod plaća 6-7 predsednika 《Lilić,Milutinović, Koštunica, Tadić, Nikolić i Vučić a verovatno i S.Marović》

  • Zoran Zoki

    2. jul 2017 | 00:47

    I da mu se kupi pozlaceni lampek za pecenje rakije !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA