POLITIČARI I OI: Ko će osvojiti 100. medalju: Čavić, Nole ili Kolašinac?

Favorit većine domaćih političara za jubilarnu srpsku medalju je Novak Đoković. Bivši vaterpolista Aleksandar Šapić upozorava da je svaka prognoza nepotreban pritisak na sportiste koji prate šta se piše i očekuje u domovini

  • 1

Srbija je došla nadomak stote medalje na Olimpijskim igrama, samo je pitanje ko će je osvojiti. Danas u toku dana šanse za tako nešto imaju trojica naših takmičara - Novak Đoković u polufinalu teniskog turnira protiv Endija Marija, Milorad Čavić u plivačkom klasiku, trci na 100 metara delfin ili bacač kugle Asmir Kolašinac.

U momentu kad neki od vas prvi put čitaju ovaj tekst, biće poznato koliko su srpski političari dobri prognozeri. Naime, Telegraf je pozvao neke od njih i postavio im dva pitanja - ko će osvojiti stotu medalju za Srbiju i s koliko će se odličja na kraju Olimpijade naš tim podičiti.

Aleksandar Popović, funkcioner Demokratske stranke Srbije i bivši atletičar, smatra da najrealnije šanse za tako nešto ima Đoković.

- Ne delim mišljenje da je Srbija blizu stote medalje, jer se onda računaju osvojena odličja sportista koji nisu iz Srbije, ali je to neka druga tema. Što se tiče ukupnog broja medalja, mislim da će ih biti četiri. Pored strelaca, mislim da će neka od ekipnih selekcija uzeti medalju i, naravno, Novak Đoković, za koga verujem da će uzeti zlato - prognozira Popović.

Borislav Pelević, poslanik SNS-a, redovno prati Olimpijadu, na kojoj je, tvrdi, najveći adut naše zemlje Novak Đoković.

- Svaka čast našim strelcima, ali Novaku predviđam zlato. Sa vaterpolistima, strelcima i jednim odličjem iz plivanja, očekujem da će se naši vratiti sa 4 ili 5 medalja i time prebaciti očekivanja - ističe Pelević.

U Đokovića veruje i lider JS-a Dragan Marković Palma.

- Moja prognoza je pet medalja. Uveren sam u zlato Noleta, a siguran sam i da će vaterpolisti uzeti neko od odličja, pošto su u utakmici s Mađarskom pokazali da imaju potencijal za zlato. Ako baš moram da se opredelim, stotu medalju uzeće Čavić - navodi Marković.

Konačno, Aleksandar Šapić, predsednik beogradskih demokrata i proslavljeni vaterpolo reprezentativac, kaže da sportisti na Olimpijadi ne vole da bilo ko prognozira njihovo učešće.

- Ne želim da prognoziram ko će da osvoji sledeću medalju ni ukupan broj medalja, jer veoma dobro znam u kakvoj se situaciji naši sportisti nalaze u olimpijskom selu. Uprkos obavezama, oni prate medije i svaki vid kalkulisanja oko medalje shvataju kao pritisak. Tako je bilo u moje vreme,  tako je i sad. Želim im puno sreće, nadam se da će osvojiti onoliko medalja koliko je potrebno da obraduju i zadovolje prvo sebe, pa Olimpijski komitet, a onda i narod u Srbiji - zaključuje Šapić.

(I. Mitkovski)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filosof

    3. avgust 2012 | 18:08

    Koja mitomanija! Pa sve te medalje su dobili reprezentativci bivse Jugoslavije - koja vise ne postoji. Te medalje su dobijene za dres SFRJ'a i tako treba da ostane. Svirala se "Hej Sloveni", a ne "Boze pravde". Mateja Svet, Mate Parlov i Saban Trstena (albanac iz Makedonije) nisu se takmicili za Srbiju, nego za Jugoslaviju. Sramota za nas moral. Slavimo nesto sto nije nase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA