Podrška inicijativi Kosova da uđe u Interpol suprotna srpskim nacionalnim interesima: Oštra reakcija na Jankovićevu izjavu

Penzioneri MUP-a smatraju da je podrška takvoj inicijativi suprotna nacionalnim interesima države Srbije i njenog stanovništva

  • 11

Povodom izjave lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića da je “Srbiji u interesu da Kosovo bude primljeno u Interpol, jer mi nemamo ništa od sprečavanja ulaska u Interpol”, oglasio se i Vladimir Aleksić, predsednik UO Udruženja penzionisanih radnika MUP-a.

Janković podržava Tačija, Hisenija i Hodžaja: Kosovu je mesto u Interpolu

Bojali smo se članstva Kosova u Unesko, ali ako uđe u Interpol ove dve opasnosti nam prete

- Udruženje penzionera MUP-a smatra da je odluka tehničke Vlade samozvane države Kosovo neralna, dok je bilo kakav oblik podrške njihovoj inicijativi za učlanjenje u Interpol neprimeren. Naročito, ako takva podrška dolazi od strane bilo kojih i bilo kakvih organizacija ili pojedinaca sa teritorije Srbije - kaže Aleksić.

Prema njegovim rečima, Kosovo nije i neće biti časna članica te ugledne svetske organizacije Interpol zbog, pre svega počinjenih zločina nad nealbanskim stanovništvom na toj teritoriji, a sa čim su penzioneri MUP- a dobro upoznati.

- Mesta samozvanoj državi Kosovo u Interpolu koji je svetska organizacija čestitih članica nema. Podrška takvoj inicijativi je suprotna nacionalnim interesima države Srbije i njenog stanovništva - smatraju penzioneri MUP-a - naveo je Vladimir Aleksić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA