Vučić sa patrijarhom Irinejom o pritiscima na Srbiju: Zabrinuti zbog niskog nataliteta (FOTO)

Predsednik Srbije i Patrijarh saglasili su se da je vitalni cilj srpske države očuvanje njene nezavisnosti i slobode

  • 29

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Njegovom Svetosti Arhiepiskopom pećkim Mitropolitom beogradsko – karlovačkim i Patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem, sa kojim je razgovarao o ubrzanju završetka radova na izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu.

Patrijarh Irinej obišao radove u hramu Svetog Save: Kupola u završnoj fazi, ruski umetnici postavljaju mozaik (FOTO)

Predsednik Vučić i patrijarh Irinej saglasili su se da se radovi na izgradnji završe do 2019. godine, kako bi obeležavanje 800 godina od osnivanja prve srpske Arhiepiskopije bilo održano u novom hramu, jedinstvenog izgleda u svetu.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o položaju Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji i neophodnosti daljeg ulaganja u očuvanje naših najvažnijih kulturno-istorijskih spomenika.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić upoznao je Njegovu Svetost Patrijarha Irineja sa velikim problemima i pritiscima sa kojima se Srbija suočava u pokušaju očuvanja mira, stabilnosti i sigurnije budućnosti za našu decu.

Predsednik Srbije i Patrijarh saglasili su se da je vitalni cilj srpske države očuvanje njene nezavisnosti i slobode, kao i pravo Srbije da donosi odluke o sebi i svojoj budućnosti bez uplitanja drugih zemalja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dvojica sagovornika izrazili su zabrinutost zbog izuzetno niske stope nataliteta u Srbiji, a predsednik Vučić obavestio je Patrijarha o različitim podsticajnim merama kojima će država pokušati da takvu tešku situaciju popravi.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    28. oktobar 2017 | 19:42

    Srbija naporno radi na očuvanju stabilnosti i na samostalnom ostvarivanju ciljeva.

  • saki

    28. oktobar 2017 | 22:27

    I treba da se završi Hram Sveog Save jer je on simbol Beograda i Srbije.Narod bi bio ponosan na takav potez Predsednika i Patrijarha.Svaka čast!!

  • Cile

    28. oktobar 2017 | 19:38

    Vazno je precizno zajednicko saopstenje da ne bude zabune I prepricavanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA