Vučić primio Hor "Aleksandrov": Uvek ste pružali inspiraciju u najkritičnijim situacijama (FOTO)

Ansamblu "Aleksandrov" danas je otkrivena spomen-tabla u Beogradu, koja se nalazi u parku između spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu i Ruskog doma

  • 39

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove Ansambla Crvene Armije Aleksandrov, pred njihov večerašnji nastup u Sava centru. Ansamblu "Aleksandrov" danas je otkrivena spomen-tabla u Beogradu, koja se nalazi u parku između spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu i Ruskog doma.

Vučić na dan slave ide u posetu Putinu: Na Svetog Nikolu, pravac Moskva

- Hor Aleksandrov uvek je pružao inspiraciju ljudima u najkritičnijim situacijama, a danas je njima potrebna naša podrška. Svojim nastupima učinili su da prijateljstvo dva naroda bude još izraženije. Dobijali su aplauze publike širom sveta, a nadam se da će danas u Beogradu pokazati da su zadržali svoj jedinstveni kvalitet zvuka i snažnu energiju - istakao je predsednik Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predstavnici ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma u Beogradu i hora Aleksandrov zahvalili su na inicijativi za postavljanje spomen-table i ukazali na to da je imenovanje parka po Ansamblu Aleksandrov odraz veoma dobrih odnosa dva naroda.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Oni su uputili poziv predsedniku Vučiću da poseti zdanje i muzej hora Aleksandrov tokom boravka u Moskvi u decembru ove godine.

- Spremni smo da naše odnose dalje razvijamo i unapređujemo. Ovo je istorijski događaj i to je velika čast kako za naš hor, tako i za celu Rusiju - istakli su članovi hora Aleksandrov i izrazili zahvalnost za podršku Srbije nakon tragedije koja ih je zadesila u decembru 2016. godine.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ruski avion sa 92 putnika i članova posade, među kojima je bilo i 64 člana čuvenog ruskog vojnog hora Aleksandar Aleksandrov, srušio se 25. decembra 2016. godine u Crno more nekoliko minuta posle poletanja iz mesta blizu Sočija.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA