≫ 

Vučić obišao radove na Koridoru 10: Vičem ja na Babića, viče on na mene (FOTO)

Predsednik Srbije pre odlaska u Niš obišao radove na važnoj deonici

  • 67

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je jutros, u okviru posete Niškom i Pčinjskom okrugu, obišao radove na Koridoru 10, u Grdeličkoj klisuri u blizini Vladičinog Hana, a kasnije će prisustvovati i otvaranju Kliničkog centra Niš.

Ustaše poslale preteće pismo Vučiću koje ledi krv u žilama: Za dom spremni! Sprema se nova Oluja i Bljesak

Vučić je obišao radove na izgradnji južnog kraka Koridora 10 na deonici Caričina Dolina-Tunel Manajle, na lokaciji Momin Kamen, a prisustvovali su i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorane Mihajlović i v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić.

Predsednik Srbije je prošao trasu autobusom, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predstavnicima medija.

Na početku posete jugu Srbije, predsednik obilazi radove na južnom kraku Koridora 10. Reč je o deonici Caričina Dolina - tunel Manojle, vijadukt Momin Kamen.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

-  Ovde je 92% izvršenih radova, ne računajući kosinu i probleme koje na njoj imamo - započeo je predsednik svoj govor prilikom obilaska radova.

On je ujedno poručio da se izvinjava zbog kašnjenja.

- Hoću da se zahvalim svim radnicima koji vredno rade i po ovakvim vremenskim uslovima. Kasnimo, nisam srećan zbog toga. Vičem ja na Babića, viče on na mene. Ali verujem da ćemo do kraja maja, početka juna da završimo većinu radova - dodao je predsednik.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- U blizini Pirota nam ostaje najteži problem - prelaz oko Sićevačke klisure. Kada to budemo završili, sledeće godine imaćemo kompletno završen Koridor 10. Hoću da se zahvalim i svim kompanijama koje su, čini mi se, uozbiljile svoj pristup - ocenio je.

- Hvala i vama, gospodine predsedniče - obratio se Miloradu Dodiku izrazivši zahvalnost zbog obilaska radova i onih kompanija koje su iz BiH.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Potom, planirano je da obiđe i radove na izgradnji fabrike Cumtobel u Nišu, kao i da prisustvuje svečanom otvaranju nove zgrade Kliničkog centra u Nišu. On će, kako je već saopšteno, imati 38 klinika, a rekonstrukcija i izgradnja koštale su 32 miliona evra.

Ukupna dužina autoputa kroz Grdelicku klisuru je oko 26 km, a sastoji se od dve deonica: Grdelica – Caričina Dolina u dužini od 11,8 km i Caričina Dolina - Vladičin Han od 14,3 km.

U Grdeličkoj klisuri se grade dva velika tunela - Predajane dužine 1,8 km i Manajle oko jedan km, zatim dve velike petlje, kao i 33 mosta ukupne dužine 5,7 km.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nidza

    17. decembar 2017 | 10:58

    Infrastruktura je veoma vazna za nasu zemlju,svako ko zeli ulagati u Srbiju pre sveka zeli dobru infrastrukturu.

  • Branko

    17. decembar 2017 | 10:28

    Ovo je preduslov za dovodjenje novih investitora.

  • Nenad

    17. decembar 2017 | 10:51

    Svaki novi put, svaki revitalizovan put za Srbiju znači MNOGO. Godinama se ništa nije radilo, a sada se rade projekti za ponos svih nas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA