"Saznaće se istina o čistom ratu OVK": Ministar pravde Abelard Tahiri veliča Oslobodilačku vojsku Kosova

- Uveren sam da i Srpska lista u suštini zna šta je zaista u interesu srpske zajednice, stoga se nadam da će u dogledno vreme kada radne grupe sastave statut Asocijacije, i Srpska lista imati pozitivno mišljenje - rekao je Tahiri

  • 45

Kosovski ministar pravde Abelard Tahiri tvrdi da kosovski pravosudni sistem ima kapacitete da započne s vršenjem svojih dužnosti u skladu sa zakonom, bez potrebe za izvršnom misijom, kao što je Euleks, piše prištinska Epoka e Re.

Ko bi mir, a ko Veliku Albaniju? Selaković otkriva prave namere Tačija, ali i da li će Vučić na Putinovu inauguraciju

Tahiri tvrdi da je u proteklih sedam meseci na Kosovu prisutan veliki angažman u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupocije i organizovanog kriminala, prenosi Unmik u svom pres klipingu.

Kako je naveo, rezultat te dinamike su ispunjene obaveze koje proističu iz evopske agande i koje imaju uticaj na proces vizne liberalizacije.

Govoreći o Specijalnom sudu za ratne zločine tzv. OVK, Tahiri je rekao da će se angažovati u tom procesu kako bi se završilo s potpunom pravnom sigurnošću, kako bi se saznala "istina o čistom ratu OVK".

On je rekao da je uveren da će u dogledno vreme, kada radne grupe završe rad na Statutu Zajednice srpskih opština, i Srpska lista o tome imati pozitivno išljenje, iako će on u potpunosti biti u skladu sa odredbama Ustavnog suda.

Kosovski ministar pravde Abelard Tahiri Printskrin: Youtube/Kohavision

Tahiri je u intervjuu za prištinsku „Epoku e re“, rekao da je Srpska lista politički subjekat koji predstavlja interese srpske zajednice koja živi na Kosovu i deo je, kako kaže kosovskih institucija.

Nakon gotovo pet godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, Priština nije ispunila obavezu formiranja ZSO. Nakon poruke da će Srbi to učiniti sami, ako taj posao ne bude okončan do 20. aprila, Brisel je Prištini dao rok od četiri meseca da okonča taj posao.

- Ipak, pitanje osnivanja Asocijacije je pitanje o čijim okvirima je odlučio Ustavni sud Republike Kosovo i ne može biti spoljnih zahteva ili klasifikacija koji nisu u skladu sa onim što je odredio Ustavni sud - rekao je Tahiri.

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Veruje, kaže, da osnivanje ZSO treba posmatrati kao mogućnost za efikasniju opštinsku saradnju između članova srpske zajednice i da u tom smislu nema razloga za uznemirenost.

- Uveren sam da i Srpska lista u suštini zna šta je zaista u interesu srpske zajednice, stoga se nadam da će u dogledno vreme kada radne grupe sastave statut Asocijacije, i Srpska lista imati pozitivno mišljenje - rekao je Tahiri.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    10. april 2018 | 14:38

    A od koga da se sazna istina,jel' možda od onih svedoka koje ste sve redom eliminisali?

  • Wien

    10. april 2018 | 14:26

    O cistom kokainu koji dilaju za svoje zaoadne gazde se vec zna...a ne iznenadjuje stepen bolesti lazi kod sipaca ....saznace se istina..???...ima neko ko zna istinu i samo vas posmatra....

  • Sara

    10. april 2018 | 16:23

    Stici ce ih kad tad Bozija kazna za sva nedela koja su cinili. Kakav crni "cist" rat...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA