≫ 

Čepurin uveren da Srbija i Rusija prolaze u drugu fazu Mundijala: Talisman je "vučić"

Verujem da će Srbija proći dalje i da onda predsednik Vučić dođe u Moskvu i gleda utakmice - istakao je Čepurin

  • 0

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin priredio je danas prijem u Ruskom domu povodom početka Mundijala u njegovoj zemlji i poručio da je uveren kako će i ruski i srpski tim proći u drugu fazu.

Neću moći da gledam, ali bih navijao za Rusiju: Vučić o prvoj utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu

- Rusija i Srbija imaju prednost, ne samo da su među 32 najbolje, a nadam se da će proći dalje iz grupe i učestvovati u finalnoj fazi - rekao je Čepurin.

On je poželeo da Srbija i Rusija pokažu dostojanstvenu i lepu igru.

VIDEO: Ruska fudbalska bajka je počela, Mundijal otvorio Ronaldo, Robi Vilijams i operska pevačica

- Srbija ne može da igra loše jer je talisman i maskota Mundijala mali "vučić" (mali vuk Zabivaka, prim. aut) i sigurno će doneti sreću Srbiji. Verujem da će Srbija proći dalje i da onda predsednik Vučić dođe u Moskvu i gleda utakmice - istakao je Čepurin.

Dodao je da zna sa koliko ponosa srpski fudbaleri igraju za svoju zemlju.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je pozvao sve da tokom Mundijala budu gosti Ruskog doma gde će se organizovati gledati sve utakmice, a priređena je i posebna izložba "Odbrojavanje" posvećena stadionima na kojima će se igrati utakmice.

Izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, generalni sekretar Nikola Selaković zahvalio se na lepim rečima i rekao da je uveren da će Mundijal krasiti sve što krasi sport.

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Rusije

- Fer-plej, borba neprestana, sa srcwm na terenu. Uveren sam da će Srbija dati svoj maksimum. Neko kaže da je uspeh što smo već tamo, ali verujem i da može više. Čestitam Rusiji na svemu što su uradili i verujem da ćemo videti najbolje organizovan Mundijal ikad - rekao je Selaković.

Na svečanosti u Ruskom doma bila je i ambasadorka Brazila Izabela Kristina de Azavende Hervet, rivala srpskih fudbalera u grupi, ambasador Kube Gustavo Trista del Todo i drugi predstavnici diplomatskog kora.

VIDEO: Sve što niste znali o reprezentaciji Srbije

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA