Još je rano govoriti o postizanju dogovora, ali nisam siguran da druga strana želi kompromisno rešenje: Dačić "preispituje" namere Prištine

- To bi doprinelo stabilnosti čitavog regiona i otvorilo put u smislu članstva u EU - poručio je ivica Dačić

  • 2

Srbija je posvećena pronaleženju kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine za rešenje pitanja Kosova, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas u Beču i dodao da je još rano govoriti o tome kada će to biti i da li će do toga doći.

Nikad nećemo prihvatiti rešenje kosovskog problema koje bi bilo ponižavajuće za naš narod: Vučić preneo jasnu poruku Denisu Kifu (FOTO) (VIDEO)

- Nisam siguran da i druga strana to želi - rekao je Dačić na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU kojima su se u Beču pridružili i šefovi diplomatija zemalja kandidata.

Dolazeći na sastanak, Dačić je rekao da smatra da bi to bilo u najboljem interesu i srpskog i albanskog naroda.

- To bi doprinelo stabilnosti čitavog regiona i otvorilo put u smislu članstva u EU - poručio je Dačić.

Dačić je rekao da smatra kako bi kompromis bio u najboljem interesu i srpskog i albanskog naroda-Foto: Tanjug/AP

On je međutim izrazio sumnju u namere prištinske strane.

- Još je rano govoriti o tome kada će to biti i da li će doći do kompromisnog rešenja jer nisam siguran da i druga strana to želi - smatra Dačić.

Ministri EU i Zapadnog Balkna razgovaraju o efikasnom multilateralizmu i pravnom globalnom poretku kao ključnim prioritetima Evropske zajedničke spoljne i bezbednosne politike. Satanku pristvuju i izvestilac za Srbiju Evropskog parlmenta Dejvid Mekalister i komesar za pregovore o proširenju Johanes Han, koji je ranije izjavio da "dogovor između Srbije i Kosova treba da razrade vođe obe zemlje".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    31. avgust 2018 | 12:22

    SVE ZAVISI OD NASIH VELIKIH ZAPADNIH ,PRIJATELJA ,?!?!!!! O DA I OD NATO OKUPATORA!!!

  • N N

    31. avgust 2018 | 16:46

    Kakvi bre pregovora. Status Kosova je Ustavom definisan i tu nema sta da se pregovara a istim su predvidjene i zakonske mere za one koji ga ptekrse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA