Sedam puta smo ih pobedili za 13 godina: Dodik ne vidi Ivanića kao konkurenciju

Ne možemo govoriti o podeljenosti, cela opozicija nema dovoljnu podršku kao stranka koju vodim - rekao je Dodik

  • 6
Predsednik RS Milorad Dodik Foto: Milena Đorđević

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je da aktuelnog srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića i protivkandidata na predstojećim izborima, ne vidi kao konkurenciju na predstojećim izborima.

Nećemo mirno gledati ako neko pokuša da uništi RS! Dačić poručio: Ne mešamo se u glasanje, ali se mešamo u opstanak srpskog naroda

Dodik je za Pink rekao da Republika Srpska nije podeljena u političkom smislu i da Ivanić vodi stranku (Partija demokratskog progresa) koja je na izborima dobila osam odsto podrške građana, dok je njegova stranka dobijala i do 40 odsto.

- Ne možemo govoriti o podeljenosti, cela opozicija nema dovoljnu podršku kao stranka koju vodim - rekao je Dodik i dodao da je jedini dva puta biran na neposrednim izborima za predsednika i da predstavlja volju naroda.

Milorad Dodik - Foto: Milena Đorđević

- Ne doživljavam Ivanića kao konkurenciju - istakao je Dodik.

Naveo je i da već godinama pokušava da ospori koncept urušavanja Republike Srpske, dok Ivanić šalje poruku zapadu da je za razgovor, ali do sada zapravo nikada nije imao nikakvu odgovornost.

Dodik je dodao i da je njegova stranka pobeđivala u sedam izbornih ciklus poslednjih 13 godina iste ljude koji se svaki put vraćaju na političku scenu.

Predsednik RS je istakao i da se Rusija ne meša u izbore, ističući da je mnoge zapadne zemlje zahvatila antiruska histerija, koju u BiH prihvataju Bošnjaci i Hrvati.

Milorad Dodik - Foto: Milena Đorđević

On je odbacio navode i da se Srbija meša u predstojeće izbore, ističući da je normalno da RS sarađuje sa Srbijom, te da je u poslednje dve godine bio u Beogradu stotinu puta, a u Sarajevu samo dva puta.

Komentarišući scenarije po kojima će posle izbora biti protesta protiv izbornih rezultata, Dodik je rekao da narod u RS nije toliko naivan jer je prošao kroz daleko teže situacije.

Dodik je rekao i da će, ukoliko postane član predsedništva BiH, živeti u Banjaluci i imati kancelariju u Republici Srpskoj.

Kaže i da ima izvesnih razlika sa politikom Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsedništva BiH, ali da su saglasni oko bazičnih stvari.

VIDEO: Intervju Milorada Dodika za Telegraf.rs

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nena ch.

    3. oktobar 2018 | 16:50

    Samo sa Dodikom imamo i Republiku Srpsku..Imamo pravoga vodju sto stranim ambasadama se neda pod njihovu komandu... Velika podrska Dodiku....

  • nikola

    3. oktobar 2018 | 16:44

    Podrzavam coveka koji gradi i brani Republiku Srpsku i srpski narod. necu podrzati one sto bi da izdaju Srpsku radi vlasti i fotelja.Ziveo Dodik i Repoblika Srpska!!!

  • RS

    3. oktobar 2018 | 10:39

    Jedan je Dodik!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA