EU: Privođenje Miškovića ohrabruje!

"Naš stav je da je borba protiv korupcije jedan od glavnih izazova sa kojima se Srbija suočava", kaže portparol Štefana Filea povodom hapšenja vlasnika "Delte"

  • 0

Evropska komisija ohrabrena je potezima Vlade Srbije u borbi protiv korupcije, kaže portparol Štefana Filea povodom privođenja Miroslava Miškovića.

- Ne ulazeći u detalje konkretnog slučaja, naš stav je da je borba protiv korupcije jedan od glavnih izazova sa kojima se Srbija suočava - rekao je Peter Stano povodom hapšenja vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića i određivanja pritvora d0 48 sati.

On je ukazao da Evropska komisija "veoma pažljivo" prati poteze Beograda u vezi sa tim i da je "u suzbijanju korupcije važno imati dosledan, sveobuhvatan i neselektivni pristup".

- Ohrabreni smo pristupom srpske vlade i očekujemo da najavljeni Akcioni plan i Strategija što pre stupe na snagu u skladu sa najboljom praksom u regionu - rekao je Fileov portparol.

- S obzirom na važnost rešavanja ovog problema za evropske integracije Srbije, neophodna je odlučna posvećenost borbi protiv korupcije na najvišem nivou - zaključio je Stano.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA