ČOVIĆ: Uklanjanje spomenika u Preševu pobeda države

Nekadašnji predsednik Koordinacionog tela za KiM smatra da je postavljanje spomenika bila nova provokacija i podizanje tenzija da bi se ta tema pojavila u pregovorima u Briselu

  • 7

Nekadašnji predsednik Koordinacionog tela za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je danas da je postavljanje spomenika bivšim pripadnicima OVPMB u Preševu bila nova provokacija i namerno podizanje tenzija kako bi se ta tema pojavila i u pregovorima u Briselu, kao i da je njegovo uklanjanje pobeda države.

Čović je rekao da nije normalno da se ispred opštine nađe spomenik koji je posvećen, bez obzira na to čija su imena na njemu, onima koji su ubijali policajce, vojnike i vršili otmice.

Čović, koji je pre deset godina vodio Koordinaciono telo za Kosovo i Metohiju, naveo je da je uklanjanje spomenika pokazalo da je država pobedila, i dodao da je akcija izvedena besprekorno.

On je rekao i da je dobro što je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otišao na lice mesta i rekao direktno da će spomenik biti uklonjen.

Čovićevo mišljenje je da je država ipak zakasnila i da je trebalo da reaguje još kada je postolje za spomenik bilo obeleženo.

On smatra da međunarodna zajednica, koja "svakog dana priča o ozbiljnoj državi", ne bi smela negativno da reaguje na ovu akciju.

Čović veruje i da će se današnja dešavanja odraziti na život Srba na Kosovu i Metohiji, jer, kako napominje, takvi događaji uvek izazovu reakcije na Kosovu.

(Telegraf.rs / Izvor:Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodje maca na vratanca

    20. januar 2013 | 21:09

    Proslo je deceniju od kada si pokrao Kosovo pa sad ne vidim razlog da ti to komentarises i da to bude izneseno u javnost.Osim sto moras da se jos dublje uvuces Vucicu u rektum!!!

  • pedja

    20. januar 2013 | 21:19

    Ajde nestani vise!Zamalo da zaboravim,pozdravi Vesnu!

  • najprovokator

    21. januar 2013 | 00:45

    Дувајте га ви из власти...тај споменик није смео да осване,а не да се руши и да се диже прашина око шиптарког безобразлука...серем вам се у политику и окретање према усраној Европи...дај да закувамо и потабанамо шипце

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA