SAZNAJEMO: Ništa od EU, Vlada pada 20. februara, vanredni izbori već u maju?!

Za dve nedelje biće odložena odluka o datumu za početak pregovora Srbije i EU. Nakon takve negativne vesti Aleksandar Vučić ispuniće obećanje i naložiće raspisivanje vanrednih izbora

  • 4

Vlada Srbije, suprotno većini očekivanja, ni posle "Afere Šarić" i kriminalizacije premijera Srbije nije pala, ali će se u narednom periodu to ipak dogoditi, a građani Srbije će u veoma kratkom roku morati ponovo na glasanje, saznaje Telegraf.rs!

- Vladi neće "presuditi" ni Šarić, ni borba protiv korupcije već, koliko god to čudno u Srbiji zvučalo, "data reč" Aleksandra Vučića da će se ići na izbore ukoliko ne dobijemo datum za početak pregovora oko pristupanje Evropskoj uniji, kažeizvor Telegrafa blizak Aleksandru Vučiću, i dodaje:

- Vučić će 20. februara boraviti u Berlinu, gde će imati sastanke sa visokim evropskim zvaničnicima i tada se očekuje da dobije i nezvaničnu potvrdu sumnji da ćemo biti odbijeni. Naime, tada će iz EU u Srbiju biće poslata neugodna poruka po vlast i građane koja će glasiti da se ponovo odlaže odluka o datumu za početak pregovora, kaže naš izvor.

Razlog za ponovno odlaganje odluke o datumu za početak pregovora Srbije i EU neće biti dijalog Beograda i Prištine, već taj što se u Nemačkoj ove godine na jesen organizuju savezni parlamentarni izbori i da trenutno najjačoj članici Unije ne odgovara priča o novom proširenju i problemi koje to proširenje donosi.

- Iz EU stižu sve jasnije poruke i signali da će zbog obaveza Nemačke i preokupacije svojim izborima oko 20. februara biti odložena odluka o datumu za početak pregovora Srbije i EU. Nakon takve negativne vesti po Srbiju prvi potpredsednik Vlade odlučiće se za opciju vanrednih izbora u zemlji - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, vanredni izbori u Srbiji raspisaće se vrlo brzo nakon takve vesti iz Brisela, a građani Srbije će na birališta u maju ove godine, najverovatnije 19-og.

Podsetimo, Vlada je juče zvanično preživela potrese prouzrokovane "Aferom Šarić", ali se pominje sve veća mogućnost vanrednih izbora u Beogradu.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kide

    5. februar 2013 | 11:55

    Sta mi rece necu moci sada da jedem.dajte sve za tu evropu.sta cemo tamo?!

  • Slavce

    5. februar 2013 | 12:08

    Dosta bre sti izbori aman radite svoj poso kakva evropa

  • mihailovic

    5. februar 2013 | 12:42

    Srbija nezeli u EU po cenu gubljenja srpske teritorije Kosovo i Metohije ! Srbija zeli da zajedno u sveopstem savezu pa i vojnom ako mora sa Rusijom da resi pitanje u UN okoncanja vojne okupacije juzne Srbije,Kosovo i Metohije ili u krajnjem slucaju vojnim putem da Srbija uspostavi po Ustavu Srbije teritorijalni integritet nad celom svojom teritorijom Kosovom i Metohijom. Da se svi albanski teroristi na teritoriji juzne Srbije,Kosovo i Metohije kao i oni u centralnoj Srbiji Presevo,Bujanovac,Medvedja zakonski proteraju iz Srbije jer vecina se bavi protivustavnim delatnostima drzave Srbije i takvi nisu pozeljni u Srbiji. Takvima da im se oduzme Srpsko drzavljanstvo i na civilizovan nacin proteraju u zemlju odakle su i dosli u Albaniju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA